Dünya ABD’den Yunanistan’a: Gerilimi artırmayın

ABD’den Yunanistan’a: Gerilimi artırmayın

28.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin, Yunanistan’ın uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Ege’deki Midilli ve Sisam adalarına zırhlı askeri araç sevk etmesi konusunda şikayetçi olmasının ardından ABD’den bir yorum geldi.

ABD’den Yunanistan’a: Gerilimi artırmayın

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Yunanistan’a gerilimi artırmayın mesajı verdi. Konuya ilişkin bir soruyu yanıtlayan Price, Rusya’nın egemen bir devleti işgal ettiği, transatlantik ve uluslararası toplumun Rus saldırganlığına karşı Ukrayna halkının yanında durduğu bir zamanda, “Şu anda NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil” ifadelerini kullandı. Price, ABD’nin NATO müttefiklerini, bölgede barış ve güvenliği korumak, farklılıkları çözmek için diplomatik olarak birlikte çalışmaya teşvik etmeyi sürdürdüğünü de söyledi. Washington’un odağının şu anda Ukrayna olduğunun sinyalini veren Price, “Hepimiz için toplu bir tehdit olan Rus saldırganlığına odaklanmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AB’ye mülteci otoparkı ithamı

Yunanistan’ın Göç İşlerinden Sorumlu Bakanı Notis Mitaraçi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerini Ukraynalı mültecilerle diğerleri arasında çifte standart uygulamakla suçladı. “Euronews”un haberine göre, Mitaraçi, Brüksel’i Akdeniz ülkelerini “mülteci otoparkı” gibi kullanmakla itham etti.