Dünya Ahmedinecad: Türkiye tehlikede

Ahmedinecad: Türkiye tehlikede

03.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yarın düzenlenecek yemin töreniyle cumhurbaşkanı olması beklenen Ruhani, Batı’yla daha ılımlı ilişkiler yürüteceğini açıklamışken dün dile getirdiği sözleriyle şaşırttı

Ahmedinecad: Türkiye tehlikede

Dünya Kudüs Günü etkinlikleri kapsamında Ruhani, “Siyonist rejim, Müslüman dünyanın vücudundaki bir yaradır ve temizlenmelidir” dedi. Fakat yarı resmi haber ajansı ISNA, Ruhani’nin ‘temizlenme’ ifadesini kullunmadığı belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise “Ruhani’nin gerçek yüzü beklenenden de önce ortaya çıktı” ifadesini kullandı. Diğer yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran’da Haziran ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Hasan Ruhani için düzenlenecek yemin törenine katılmak üzere İran’a gidecek.
Cumhurbaşkanlığına veda eden Mahmud Ahmedinecad, yaptığı konuşmada Türkiye’nin tehlikede olduğunu dile getirdi. İranlı lider, emperyalist güçlerin bölgedeki bazı ülkeler için planlar hazırladığını öne sürdü. Ahmedinecad’a göre tehlikede olan diğer ülkeler ise Irak, Ürdün, Suudi Arabistan, Körfez ve Kuzey Afrika ülkeleri. Bölge devletlerinden Batılılara güvenmemelerini isteyen cumhurbaşkanı, bu güçlerin vefasız olduğunu, bölge ülkelerini kullandıktan sonra bir mendil gibi kenara atacaklarını ifade etti.