Dünya Ahmedinejad tutuklandı iddiası

Ahmedinejad tutuklandı iddiası

08.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejadın, Buşehr’de yaptığı konuşmadaki ifadeleriyle kargaşa çıkarmak ve daha fazla gösteri yapılmasına neden olmak suçlamalarıyla tutuklandığı iddia edildi.

Ahmedinejad tutuklandı iddiası

İddia, “El-Kuds El Arabi” gazatesinin Tahran’daki güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde dile getirildi. Habere göre İran otoriteleri, Ahmedinejad’ı dini lider Ali Hamaney’in de onayıyla ev hapsine almak istiyor. Aralık ayı sonlarında Buşehr kentine bir ziyaret gerçekleştiren Ahmedinejad, İran’ın yanlış yönetimin ceremesini çektiğini, mevcut Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve hükümetinin ülkeye sahip olduklarını sandığını, halkın cahil olduğuna inandıklarını söylemişti.

Haberin Devamı

Avukat yalanladı

Ancak Ahmedinejad’ın avukatı, müvekkilinin tutuklandığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Ahmedinejad’ın avukatı Adil Haydari, İran’ın yarı resmi İLNA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, müvekkilinin tutuklandığına dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını ifade etti.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, rejim karşıtı gösterilerin başlamasında “eski bir yetkili” olarak tanımladığı kişinin parmağının olduğunu öne sürmüş, “Güvenlik kurumları bu konuyu araştırıyor. Bu kişinin dâhil olduğu doğrulanırsa gerekli işlemler yapılacak” demişti. Caferi’nin adını zikretmediği kişinin, Ahmedinejad olduğu öne sürülmüştü.

Gösteriler için alan!

Tahran’da belediyenin, gösteriler için bir yer tahsis etmek üzere görevlendirildiği bildirildi. İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’nın (ISNA) haberine göre, Tahran Şehir Meclisi Sözcüsü Ali Ata, meclis oturumunun ardından yaptığı açıklamada, halkın anayasal hakkı gereği, belediyenin bir ay içerisinde gösteriler için uygun yer tahsis edeceğini belirtti.

Gösteriler için yer tahsis etme teklifinin 17 üye tarafından Tahran Şehir Meclisi Başkanlığı’na sunulduğunu aktaran Ata, “Bu teklif, anayasanın 27. maddesi gereğince, silahsız ve kamu düzenine tehdit oluşturmayan gösterilere izin verilmesi esasına dayanarak şehir meclisinin gündemine geldi” dedi.