Dünya Almanya Başbakanı Scholz ikizini buldu! Yer, ABD Senatosu: Boyları bile aynı

Almanya Başbakanı Scholz ikizini buldu! Yer, ABD Senatosu: Boyları bile aynı

10.02.2024 - 10:47 | Son Güncellenme:

Ukrayna ve Orta Doğu'daki savaşı görüşmek üzere ABD'ye giden Almanya Başbakanı Olaf Scholz 'ikizini' bulup fotoğraf çektirdi. Söz konusu fotoğraf kısa sürede dünya medyasında ses getirdi.

Almanya Başbakanı Scholz ikizini buldu Yer, ABD Senatosu: Boyları bile aynı

ABD Başkanı Joe Biden ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşmenin başında konuşan Biden, Rusya'ya karşı Ukrayna'ya yardım konusuna değindi. Biden, Almanya Başbakanı Scholz'e, "Kimsenin yapılamayacağını düşündüğü bir şeyi yaptınız. Bu yıl Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardımını ikiye katladınız. Bu gerçekten önemli. Artık ayağa kalkıp üzerimize düşeni yapmalıyız.

Haberin Devamı

Bugün, bu yaz burada yapılacak 75. NATO Zirvesi öncesinde NATO'yu güçlendirmek için birlikte yapacağımız çalışmaları da ele alacağız" dedi. Biden ayrıca rehinelerin serbest bırakılması da dahil olmak üzere Orta Doğu'daki son gelişmeleri, devam eden müzakereleri, Gazze Şeridi'ndeki sivillere insani yardımın arttırılması ve iki devletli bir çözüm konularını masaya yatıracaklarını kaydetti. İki devletli çözümü işaret eden Biden, "Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Çok çalışmamız gerekecek ama sanırım bunu yapabiliriz" diye konuştu.

Almanya Başbakanı Scholz ikizini buldu Yer, ABD Senatosu: Boyları bile aynı

SCHOLZ İKİZİNİ BULDU

ABD’nin Delaware eyaletinden bir senatör ile Almanya’dan bir başbakanın ortak nesi olabilir? Görünüşe göre, yüzleri. Chris Coons ve Olaf Scholz, dün Washington’daki görüşmelerinin ardından çektikleri selfieyi sosyal medya hesaplarında birlikte paylaştı. Coons, takipçilerine Almanca “Kim kimdir?” anlamına gelen “Wer ist wer?” sorusunu sordu.

Haberin Devamı

Ağarmaya başlayan saçları, orta yaşın getirdiği kellik ve büyük gülümsemeleri o kadar benzer ki, ilk bakışta hangisinin hangisi olduğunu çıkarmak gerçekten zor. 2021’de üç partili bir koalisyonun lideri olarak başbakanlık görevine başlayan Scholz aslında esprileriyle tanınan bir siyasetçi değil.
X hesabında Coons’un mesajın alıntılayan Scholz, “Görsel ikizimi tekrar görmek güzeldi” dedi. 60’larında olan iki siyasetçinin boyları da aynı: 1.70 m. Siyaseten ortak notlarının başında ise Ukrayna’ya daha fazla askeri destek verilmesini savunmaları var.

Almanya Başbakanı Scholz ikizini buldu Yer, ABD Senatosu: Boyları bile aynı

Yazarlar