Dünya Almanya’da koalisyon hükümetinde çatlak

Almanya’da koalisyon hükümetinde çatlak

29.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan üç parti temsilcisinin ekonomik konulardaki anlaşmazlıkları çözmek için önceki gün gerçekleştirdiği görüşme, 20 saat sürmesinin ardından hiçbir sonuç alınamadan sonlandı.

Almanya’da koalisyon hükümetinde çatlak

Başbakan Olaf Scholz, koalisyonunu bölmekle tehdit eden söz konusu anlaşmazlıklar giderilememesine rağmen, “çok iyi ilerleme” kaydettiklerini açıkladı. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da politika tıkanıklığına neden olan anlaşmazlıkların çoğu, ekonomi ve enerji bakanlığını kontrol eden çevreci Yeşiller ile finans ve ulaşım bakanlıklarını elinde tutan liberal Hür Demokratik Parti’yi (FDP) karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

Koalisyondaki Scholz’un Sosyal Demokrat Partisi, Yeşiller ve FDP, çeşitli politika girişimleri üzerinde aylardır tartışırken, başbakan müzakerelerde yeterli liderlik göstermediği gerekçesiyle eleştiriliyor. İlerleme eksikliği ve FDP ile Yeşiller arasında artan sürtüşme, Scholz hükümetinin iddialı “ekonomiyi modernleştirme” politikasını hayata geçirip geçiremeyeceği konusunda soru işaretleri uyandırdı. Koalisyon hükümeti temsilcilerinin bu hafta yeniden bir araya geleceği bildirildi.