Dünya Angelina Jolie şimdi de terzi çırağı yetiştirecek

Angelina Jolie şimdi de terzi çırağı yetiştirecek

11.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li oyuncu Angelina Jolie, sadece Hollywood yıldızı olmakla yetinmeyeceğini çok önceden belli etti.

Angelina Jolie şimdi de terzi çırağı yetiştirecek

Duyarlı Jolie, Hollywood’un Oscar ödüllü aktörü Jon Voight ile Fransız oyuncu Marcheline Bertrand’ın kızı olarak 1975’te Los Angeles’ta doğdu. Bir yıl sonra annesi babası boşanan Jolie, içine doğduğu oyunculuk sektöründe yürümeye karar verdi. Daha 7 yaşındayken babasının başrolünde oynadığı filmde rol alarak sinemaya adım attı. Sonra tiyatro enstitüsüne gidip birkaç küçük yapımda rol aldı ve modellik yaptı. İki çocuğuyla ilgilenmeyen babasına kızdığı için 2001’de Voight soyadının kaldırılması amacıyla mahkemeye başvurdu. 2002’ye gelindiğinde sadece Angelina Jolie’ydi. Modellik, tiyatroculuk derken film kariyerine 1993’te başlayan Jolie, sinemadaki büyük çıkışını 2001 yapımı “Lara Croft: Tomb Raider” filmiyle yaptı. New York Üniversitesi’nde sinema eğitimi de gören oyuncu, Oscar da dahil birçok ödül aldı.

Haberin Devamı

‘Çıraklık önemli’

Angelina Jolie’yi dünyada saygın bir isim haline getiren ise Birleşmiş Milletler adına üstlendiği görevdi. Sanatçı 2001’den itibaren UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) İyi Niyet Elçisi olarak birçok ülkedeki mülteci kampına gitti, dertleri dinleyip sorunları ilgili makamlara ulaştırdı. 2015’te Türkiye’ye de gelerek Mardin’deki bir mülteci kampını ziyaret etti. Birçok forumda mültecilerle ilgili sorunları, kadınlara yönelik şiddeti, savaşlardaki tecavüz suçlarını gündeme getirdi. 2011’de yazıp yönettiği “Kan ve Bal Ülkesinde” adlı filmde Bosna Savaşı’nda Sırp askerlerin tecavüzüne uğrayan Boşnak kadınların dramını anlattı. Özel hayatında da Kamboçyalı Maddox’u, Etiyopyalı Zahara’yı, Vietnamlı Pax’ı evlat edinip büyüttü. Onları, 2016’da ayrıldığı Brad Pitt’ten dünyaya getirdiği üç çocuğundan ayırmayan Jolie şimdi başka bir projeyle gündemde.”Atelier Jolie” adıyla bir giyim markası kuran aktris, bir giysi koleksiyonu üretmek için Fransız modaevi Chloé ile işbirliği yaptı. Sonbaharda satışa sunulacak koleksiyondan elde edilecek geliri de terzi yetiştirmek için çıraklık eğitimine harcayacak. Çünkü Jolie, giyim sektöründe tasarımcının yanı sıra terzilerin de çok önemli olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

Hem çevreci hem yaratıcı

Angelina Jolie hem çevreciliğe hem yaratıcılığa büyük önem veriyor. Bu nedenle Atelier Jolie markasını kurmaktaki amacını, “Yıllarca birlikte çalıştığım birçok terziye duyduğum takdir ve derin saygı... Ayrıca zaten mevcut olan yüksek kaliteli eski malzemeyi ve ölü stok kumaşları kullanma arzusu” diye açıkladı. Sanatçı, markasında “deadstock” kumaş kullanacak. Bu, bir fabrikanın satılmadan bırakılan veya bir markanın üretiminden kalan kumaşları ifade ediyor. Atelier Jolie’nin Chloé ile hazırlayacağı koleksiyon da aktrisin gardırobundan ilham alan gece kıyafetlerinden tek örnek olarak üretilecek. Chloé’nin kreatif direktörü Gabriela Hearst de çevreye saygıyı vurgularken, Jolie “B Corp sertifikalı Chloe ile çalışmak benim için önemli” dedi. B Corporation, şirketlerin “sosyal ve çevresel performansları” için verilen bir sertifika.