Dünya ‘Annemi şimdi daha iyi anlıyorum’

‘Annemi şimdi daha iyi anlıyorum’

04.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

1982’de ölen Hollywood yıldızı Ingrid Bergman ile 1977’de ölen yönetmen Roberto Rossellini’nin kızı olan model ve aktris Isabella Rossellini (70)  “People” dergisine röportaj verdi.

‘Annemi şimdi daha iyi anlıyorum’

Rossellini, 67 yaşında kanserden hayatını kaybeden annesi için “Zaman geçtikçe annemi daha iyi anlıyorum ve hayranlığım artıyor” dedi. Rossellini, annesine sürekli çalışmanın zor olduğunu anladığını söylemek istediğini belirterek, Ingrid Bergman’ın özgürlüğün finansal bağımsızlıkla birlikte öncelikli olduğunu kendisine öğrettiğini vurguladı. Bergman’ın manevi mirasını minnetle andığını ifade eden Rossellini, annesinin “kendi kaderini tayin etme” hakkını öğrettiğini belirtti. Rossellini, kendisini yetiştiren kadına ne söylemek istediği konusundaysa “Anneme bir şey söyleyebilseydim, ‘Teşekkür ederim’ derdim. Onu her gün düşünüyorum. Oyunculuğu her zaman hayranlık uyandırıcıydı. Ama bir insan olarak da varlık gösterebilmek için ne kadar çok savaştığını anladım” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Annesini kınamışlardı

1942 yapımı “Kazablanka” filmiyle sinema tarihine geçen Oscar ödüllü aktris Ingrid Bergman, 1950’de İtalyan yönetmen Roberto Rossellini’ye âşık olduktan sonra beyin cerrahı eşi Petter Lindström’den ayrıldığında toplumsal geleneklere meydan okudu. Bu olay o kadar büyük bir skandala yol açtı ki, Hollywood yıldızı Mart 1950’de ABD Senatosu nezdinde kınandı. Colorado’dan Senatör Edwin C Johnson, Bergman’ın “evlilik kurumuna bir saldırı gerçekleştirdiğini” iddia etti.