Dünya Aşk Çeşmesi’ne bozuk para attılar

Aşk Çeşmesi’ne bozuk para attılar

01.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

G20 Dönem Başkanı İtalya’nın ev sahipliğinde  gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’ne katılan bazı liderler, Roma’nın tarihi  Trevi Çeşmesi’ne kadar kısa gezinti  yaptı.

Aşk Çeşmesi’ne bozuk para attılar

Roma’nın dünyaca ünlü simge yapılarından olan ve “Aşk Çeşmesi” olarak  da bilinen Trevi Çeşmesi’ni  gezen liderlere ev sahibi İtalya Başbakanı Mario Draghi rehberlik yaptı.  Liderler, “Roma’ya tekrar geri  gelmeyi” dileme anlamını taşıyan geleneği sürdürerek, çeşmeye 1 avroluk madeni  para attı. Liderlerin kültürel gezi turuna, aralarında Fransa Cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hindistan Başbakanı Narendra  Modi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve  Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve uluslararası kuruluşların  temsilcilerinin bulunduğu bir grup katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın da aralarında bulunduğu bazı liderler ise görüşme trafiği nedeniyle bu etkinliğe katılmadı.

Haberin Devamı

Mönüde balık vardı

İtalya Cumhurbaşkanı liderler onuruna yemek verdi. Mönüde otlar ve rezene ile marine edilmiş somon balığı, kabak ve beyaz trüf ile risotto, havuç püresi ve safranlı mayonez bazlı sos ile kavrulmuş enginar, patates ve diğer sebzeler ile levrek, ve mandalina kremalı tatlı vardı.