Dünya 'Aşk, takıntı, şantaj ve cinayet': Katile dönüşen fenomenin dramatik çöküşü

'Aşk, takıntı, şantaj ve cinayet': Katile dönüşen fenomenin dramatik çöküşü

02.02.2024 - 15:36 | Son Güncellenme:

Makyaj ve moda tavsiyeleri paylaşan bir fenomen olarak ün kazanmıştı. Sosyal medya paylaşımlarında, annesi ile sahip olduğu 'derin aile bağları' açıkça görülüyordu. Çok sevdiği annesini, özel görüntülerle tehdit eden eski sevgiliyi sonsuza kadar susturmak üzere bir plan yapmıştı. Bu noktadan itibaren 'aile bağları', kötü bir yola saptı ve 'soğukkanlı bir cinayet hikayesi'ne dönüştü.

Aşk, takıntı, şantaj ve cinayet: Katile dönüşen fenomenin dramatik çöküşü

 Derleyen: Ayşe Kısakürek Mahek Buhari, ailesini şantajla tehdit eden, annesinin eski sevgilisini sonsuza kadar susturmak için korkunç planını devreye soktu.

Haberin Devamı

Sosyal medya fenomeni sosyal medya hesabında, "Beni doğuran kadına, seni çok takdir ediyorum" diyordu. Popüler sosyal medya platformundaki diğer birçok klip gibi, kısa videoda genç kadının müzik eşliğinde dans ettiği, ardından annesinin ve kendisinin bir kalp içinde çekilmiş fotoğrafı görülüyordu.

KISA SÜRE SONRA CİNAYETE KARIŞACAKLARDI

Aşk, takıntı, şantaj ve cinayet: Katile dönüşen fenomenin dramatik çöküşü

Video 19 Ocak 2022'de yayınlandı, bir aydan kısa süre sonra ise iki kadın, iki erkeği öldüren bir cinayet planına karışacaktı.

Tutuklanmasından önce Mahek Bukhari, sık sık makyaj ve yaşam tarzı ipuçlarının yanı sıra moda tavsiyelerini paylaşan bir sosyal medya fenomeni olarak ün kazanmıştı. TikTok'ta 130bine yakın takipçisi, Instagram'da 45 bin takipçisi ve YouTube kanalının 3.900 abonesiyle Mahek, yakın çevresinin ötesinde kendisine bir isim yaratmaya başlıyordu.

Haberin Devamı

ANNESİ DÜZENLİ OLARAK PAYLAŞIMLARINDA YER ALDI

Aşk, takıntı, şantaj ve cinayet: Katile dönüşen fenomenin dramatik çöküşü

Sosyal medya platformlarında paylaşımları incelendiğinde, çok sayıda arkadaşı olan moda mezununun, hafta sonlarını Manchester'da parti yaparak ve yatak odasında 10 saniyelik müzik klipleri eşliğinde dans ederek geçirdiği görülüyordu. Paylaşımlarda 46 yaşındaki annesi Ansreen Bukhari düzenli olarak yanında yer alıyordu. Bir videoda iki kadının aile evlerinde beraber dans ettikleri görülebiliyor. Ancak yakın aile bağları olarak görünen şey, 2022 yılının Şubat ayında kötü bir yola saptı ve 'aşk, takıntı, gasp ve nihayetinde soğukkanlı bir cinayet hikayesi'ne dönüştü.

TAKINTILI HALE GELDİ

Üç yıl önce Ansreen, kendinden genç bir adamla yalnızca kızının bildiği gizli bir ilişkiye başlamıştı. 'Biraz eğlenceli' olarak başlayan ilişkide Saqib Hüseyin, kadına kısa sürede aşık oldu ve onu etkilemek için binlerce pound harcadı. Ancak Ansreen yirmi yılı aşkın süredir evliydi ve kocasını terk etmeye de niyeti yoktu. 2022 yılının Ocak ayına gelindiğinde, Hüseyin'in giderek 'takıntılı' hale gelmesiyle, genç sevgilisinin ısrarına rağmen ilişkiyi bitirmeye çalışıyordu.

'NE GEREKİYORSA VE BEDELİ NE OLURSA OLSUN'

İkili arasındaki iletişim dramatik şekilde bozuldu ve Hüseyin, Buhari'nin çağrılarına cevap vermeyi bırakmasının ardından hüsrana uğradı. Hüseyin o zaman bunun farkında olmasa da, kendi adına ölümcül bir hata olduğunu kanıtlayacak şekilde şantaja başvurdu. Birlikte samimi anlarında çekilen müstehcen görüntüleri kullanarak, bunları Buhari'nin kocasına ve oğluna göndermekle tehdit etmeye başladı. İkilinin hızla alevlenen romantizmi kısa sürede kabusa dönüşürken Ansreen, tavsiye ve yardım için kızına sığındı. O andan itibaren Hüseyin'i susturmak için, 'ne gerekiyorsa ve bedeli ne olursa olsun', sert bir plan uygulamaya konuldu.

Haberin Devamı

Başlangıçta Buhari'nin eski sevgilisine bu olayla ilgili sessiz kalması karşılığında üç bin sterline kadar ödeme alması konusunda bir anlaşma yapıldı. Ancak bir sorun vardı, iki kadın, ödeme sonrasında Hüseyin'in müstehcen görüntüleri sildiğine dair hiçbir onay alamayacaktı. İşte bu noktada Mahek, yardım için 28 yaşındaki arkadaşı Rekan Karwan'a başvurdu. Buna karşılık, Hüseyin'e tuzak kurma konusunda her biri kendi rolünü oynayacak birkaç kişiyi işe aldı ve sayıca üstünlük sayesinde onu telefonunu teslim etmeye zorlayabileceklerini umdu.

Haberin Devamı

Aşk, takıntı, şantaj ve cinayet: Katile dönüşen fenomenin dramatik çöküşü

Hüseyin, 11 Şubat 2022 gece yarısından önce, çocukluk arkadaşı Muhammed Haşim İcazeddin ile birlikte iki kadınla buluşmak için Leicester'a gitti. Bir marketin otoparkından alınan görüntüler, Hüseyin ve İcazeddin'in arabalarından hiç çıkmadıklarını gösteriyordu; savcılık onların giderek şüphelenmeye başladıklarını savundu.

Hüseyin son anlarında çaresizce yardım hattını aradı ve şunları söylediği duyuldu:

"İki araç tarafından takip ediliyorum. Beni içeri sokmaya çalışıyorlar. Kar maskeleri var. Beni yoldan çıkarmaya çalışıyorlar. Beni öldürmeye çalışıyorlar. Öleceğim."

Çağrı aniden sona ermeden önce çarpışma sesiyle birlikte kısa bir çığlık duyuldu.

Dramatik kaza, Hüseyin ve arkadaşının araçlarının karayoluna çarpmasının ardından bir ateş topu tarafından yutulmasına sebep oldu. Polis görüntüleri, aracın bir ağaca dayanmış halde alevler içinde kaldığını gösteriyordu. Arabada mahsur kalan her iki adamın kimlikleri diş kayıtları ile belirlenebildi.

Aşk, takıntı, şantaj ve cinayet: Katile dönüşen fenomenin dramatik çöküşü

Tutuklandıktan sonra olaya karışan kişiler, saatte 160 kilometrelik kovalamacanın ardındaki niyetlerinin, kadınlarla Hüseyin arasında gerçekleşecek bir konuşma için aracı durdurmak olduğunu öne sürdü. Yanı sıra, Nottingham'a gittiklerini ve arabayı yoldan çıkarmaya niyetleri olmadığına dair çelişkili ifadelerde bulundular.

Haberin Devamı

Duruşmada Mahek, yaşanan olaylarla ilgili hem polise hem de önceki jüriye yalan söylediğini itiraf ederek, yalan beyanda bulunmasının ve telefonunun şifresini yanlış şifre olarak beyan etmesinin 'panik' sonucu olduğunu savundu. Buhari, Leicester Kraliyet Mahkemesinde cinayetten suçlu bulunduktan sonra 1 Eylül'de ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 46 yaşındaki annesinin aynı suçtan hüküm giydikten sonra en az 26 yıl dokuz ay hapis yatması bekleniyor.

'SEVİMSİZ ŞÖHRETİ KENDİNE TAKINTILI HALE GETİRDİ'

Aşk, takıntı, şantaj ve cinayet: Katile dönüşen fenomenin dramatik çöküşü

Cezayı veren Yargıç Timothy Spencer KC, Bukhari'nin bir sosyal medya fenomeni olarak 'sevimsiz şöhretinin' onu 'tamamen kendine takıntılı hale getirdiğini, tamamen haksız bir hak sahibi olma duygusuna kapıldığını ve başkaları üzerinde yarattığı etkinin görünürde farkında olmadığını, zarardan habersiz hale geldiğini' kaydetti.

Şöyle ekledi:

"İddia makamı bu davayı soğukkanlı cinayet olarak sınıflandırmakta haklıydı."

Aşk, takıntı, şantaj ve cinayet: Katile dönüşen fenomenin dramatik çöküşü

Diğer sanıklar 29 yaşındaki Rekhan Karwan ve 23 yaşındaki Raees Cemal da iki cinayetten suçlu bulunduktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Raees Cemal'in 31 yıl hapis cezasına çarptırılması gerekirken, Karwan'ın en az 26 yıl 10 ay hapis cezasıyla karşı karşıya olması bekleniyor. 23 yaşındaki Natasha Akhtar, 28 yaşındaki Ameer Jamal ve 23 yaşındaki Sanaf Gulamustafa cinayetten değil, iki kez kasıtsız adam öldürmeden suçlu bulundu. Akhtar 11 yıl 8 ay, Emir Cemal 14 yıl 8 ay, Gulamustafa ise 14 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Muhammed Patel ise cinayet veya kasıtsız adam öldürme suçundan suçsuz bulundu.

TRAJİK KAYPLARININ ACISINI PAYLAŞTILAR

Duruşma kararlarının ardından konuşan mağdur aileleri, trajik kayıplarının ardından acılarını paylaştı.

İcazeddin'in ailesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Haşim'i tanıyan herkes onu sevdi. Onun ölümü sadece ailemiz için değil, tüm toplumumuz için büyük bir kayıptır. O trajik günde sadece arkadaşına yardım ediyordu ve bu onun ölümüyle sonuçlandı. Haşim'i sadece bu kadar genç yaşta kaybetmek değil, aynı zamanda onu kaybettiğimiz koşullar sebebiyle de son derece acı verici oldu."

Hüseyin'in ailesi ise, onu öldüren 'anlamsız eylem' sebebiyle 'paramparça olduklarını' söyledi.

"Hala kayıplarımızın büyüklüğünü kabullenmekte zorlanıyoruz. Çocuklarımdan birini gömmek zorunda kalacağımı, uyanık olduğum her anı aniden onun geri gelip bana her şeyin yolunda olduğunu söylemesini bekleyerek geçireceğimi, toplum içindeyken bilsem bile durmadan onun yüzünü arayacağımı hiç hayal etmezdim. Saqib'i kaybetmenin acısı, oğlumun ölümünün dehşetini mahkemede tekrar tekrar yaşamak zorunda kalmamla daha da arttı."

Yazarlar