Dünya ‘Askerlerin yeni annesi’ aile dostu ordu kuracak

‘Askerlerin yeni annesi’ aile dostu ordu kuracak

14.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın ilk kadın Savunma Bakanı, askerlerin evlilikleri ve mutlu aile yaşantılarının sürmesini sağlayacak reformlar yapacağını açıkladı.

‘Askerlerin yeni annesi’ aile dostu ordu kuracak

Almanya’nın ilk kadın savunma bakanı olarak geçen ay göreve başlayan Ursula von der Leyen, orduyu ‘aile dostu’ yapacak kapsamlı reformlara imza atacağını açıkladı. Bild gazetesine röportaj veren von der Leyen, aile yaşamına verdiği önem doğrultusunda yeni düzenlemeler yapmayı planladığını, çocuk sahibi askerler için kışlalarda çocuk bakımı hizmetlerini iyileştireceklerini, anaokulları açılacağını bildirdi. Muhafazakar Demokrat Bakan, ayrıca askerler için ‘esnek çalışma saatlerini’ yaşama geçirmeyi hedefliyor.

Esnek çalışma saatleri
“Askerlerimiz mesleklerini seviyor ancak aynı zamanda evliliklerinin ve mutlu aile yaşantılarının da sürmesini arzu ediyor” diyen Savunma Bakanı, “En önem verdiğim konu askerlik hizmeti ve ailenin bir arada olabilmesi. Askerlerin geleceğe daha çok güven duyabilecekleri bir kariyer planlamasına ihtiyaçları var. Bu kapsamda çalışma saatlerinde esneklik getirebilmeyi ümit ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Yedi çocuk annesi
Bild röportajı ‘Alman Ordusunda Devrim’ başlığı ile duyururken, Alman basını von der Leyen’in savunma bakanlığına getirilmesine dair tereddütleri hatırlattı. Focus dergisi ise “Askerlerin yeni annesi” başlığını attı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in varisi olarak görülen von der Leyen, bir önceki kabinede Aile ve Çalışma Bakanı olarak görev yapıyordu. 23 yaşından bu yana Hristiyan Birlik Partisi (CDU) üyesi olmasına rağmen siyasete 42 yaşında giren von der Leyen (55), 7 çocuk annesi. Alman halkın yüzde 44’ü von der Leyen’in savunma bakanı olmasını olumlu karşılamıyor.