Dünya Avrupa’nın kalbinde silahlı saldırı: 2 ölü

Avrupa’nın kalbinde silahlı saldırı: 2 ölü

17.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün akşam oynanan Belçika-İsveç maçı öncesinde meydana gelen silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Avrupa’nın kalbinde silahlı saldırı: 2 ölü

İRFAN KURTULMUŞ/KOPENHAG- Yerel basında çıkan haberlere göre, silahlı saldırı maçın oynanacağı Kral Baudouin Stadyumu’na 5 kilometre mesafede gerçekleşti. İddiaya göre olay yerine scooter’la gelen saldırgan, tekbir getirerek etrafa ateş açtı. Saldırıda üzerlerinde İsveç forması olan 2 İsveç vatandaşı hayatını kaybederken, şüpheli olay yerinden kaçtı. Şüphelinin, saldırıdan önce Facebook hesabından paylaştığı bir videoda terör örgütü DAEŞ üyesi olduğunu söylediği ve “Müslümanların intikamını aldım ve İsveçlileri öldürdüm” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, yaptığı açıklamada “Durumu izliyoruz ve Brüksel sakinlerinden dikkatli olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Bu arada saldırı bilgisinin Belçika-İsveç maçının ilk yarısında futbolculara bildirildiği ve İsveçli oyuncuların maça devam etmeme kararı alması üzerine müsabakanın ertelendiği ifade edildi.