Dünya Avustralya polisi şoka girdi! Uyuşturucu kartelinin kullandığı 'gizli oda'

Avustralya polisi şoka girdi! Uyuşturucu kartelinin kullandığı 'gizli oda'

25.04.2022 - 11:32 | Son Güncellenme:

Sidney'de faaliyet gösteren şüpheli bir Kolombiyalı suç karteli, üs olarak görünüşte son derece normal duran bir banliyö evini kullanıyordu. Polis yaptığı aramada hayret verici bir manzarayla karşılaştı.

Avustralya polisi şoka girdi Uyuşturucu kartelinin kullandığı gizli oda

Avustralya'da emniyet yetkilileri 'çeşitli uyuşturucu suçlarında doğrudan veya dolaylı olarak kullanıldığına' inanmak için makul gerekçeler olduğunu söyledikleri 1,6 milyon dolarlık bir eve baskını düzenledi. Beş yatak odalı mülk, Kolombiyalı bir organize suç grubuna yönelik soruşturmanın bir parçası olarak Avustralya Federal Polisi (AFP) tarafından arandı. AFP Pazar günü yaptığı açıklamada, evin farklı yerlerinde 'kokain, kenevir, cep telefonları, tartı, klipsli poşetler, uyuşturucuları kesmek için yaygın olarak kullanılan bir cisim ile gözetim cihazlarını tespit etmek için kullanılan ekipman' bulunduğunu söyledi. Memurlar ayrıca evde 130 bin dolar nakit ve iki adet ateşli silaha da el koydu.

Haberin Devamı

KİTAPLIĞIN ARKASINDAKİ GİZLİ ODA

Ev sahiplerinden birisi üç yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. 48 yaşındaki adam, kara para aklama ve uyuşturucu tedarikinden suçlu bulundu. AFP ise bunun ardından mülk üzerine kısıtlama emri getirerek evin başka ellere geçmesini engelledi. Cuma günü evin bir 'suç aracı' olarak kullanıldığı şüphesiyle mülkü İngiliz Milletler Topluluğu'na devredilmesi istendi. Beş yatak odalı evin satışından elde edilecek gelir, Avustralya Mali Güvenlik Otoritesi tarafından yönetilen 'el konulan varlıklar hesabı'na gidecek. Memurlar ayrıca baskın için eve girdiklerinde, bir dizi Lonely Planet seyahat rehberi de dahil olmak üzere çeşitli kitaplarla dolu, görünüşte sıradan bir kitaplık ile karşı karşıya kaldılar. Elektrikli kapı, karton kutular ve teneke boyalar gibi ev çöpleriyle birlikte yasadışı uyuşturucu ve nakit para yığınlarıyla dolu penceresiz iki odayı gizlemek için kullanılıyordu.

Haberin Devamı

'ORGANİZE SUÇLULAR SEFALET GETİRİYOR'

AFP Ulusal Kriminal Varlıklara El Koyma Müdürü Stefan Jerga, baskının AFP'nin organize suç söz konusu olduğunda iki yönlü stratejisinin bir örneği olduğunu söyledi ve "Amacımız suçluların hapisten çıktıklarında, ellerinde suç faaliyetlerinden elde ettikleri bir gelire sahip olmamalarını sağlamak" dedi. 'Yasalara saygılı Avustralyalılar ilk evlerini satın almak için çok çalışıyorlar - işe gidiyorlar, vergilerini ödüyorlar ve depozito için para biriktiriyorlar" diyen Jerga, son olarak şunları söyledi: "Organize suçlular açgözlülüklerini doyurmak ve suça dayalı servetlerini biriktirmek için sıklıkla şiddete başvurur. AFP, özellikle yasadışı uyuşturucu kaçakçılığı yaparak topluma sefalet getiren organize suçlular başta olmak üzere, suç ortamına maksimum zararı vermeye devam edecek."