Dünya Avustralya yasa boğuldu! Şişme kaleden düşen beş çocuk öldü

Avustralya yasa boğuldu! Şişme kaleden düşen beş çocuk öldü

16.12.2021 - 12:18 | Son Güncellenme:

Bir ilkokulun bahçesinde aniden çıkan rüzgarla havalanan şişme kaledeki dokuz çocuk 10 metre yükseklikten yere çakıldı, yaralılar helikopterle hastaneye taşındı.

Avustralya yasa boğuldu Şişme kaleden düşen beş çocuk öldü

Avustralya'nın Tazmanya adasında bir ilkokuldaki şişme kale eğlencesi faciaya yol açtı. Devonport'taki okulda aniden ortaya çıkan rüzgar içerisinde dokuz çocuk bulunan şişme kaleyi havaya uçurdu.

Haberin Devamı

Avustralya polisi, Hillcrest İlkokulu'ndaki etkinlikte havaya savrulan şişme kaledeki çocukların 10 metre yükseklikten aşağı düştüğünü açıkladı.

İlkokulda beş çocuğun hayatını kaybetmesi ve dördünün yaralanması, Avustralya'yı yasa boğdu. Yaralanan çocuklar helikopterle hastaneye taşınırken, yaşamını yitirenlerin iki kız ve iki erkek çocuğu olduğu kaydediliyor.

Polis hayatını kaybedenlerin yaşlarını açıklamadı ancak beş veya altıncı sınıf öğrencisi oldukları bilgisini paylaştı. AFP, öğrencilerin 10-12 yaşlarında olduğunu belirtiyor.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, "Tahmin edilemeyecek kadar acı bir olay. Çocukların dışarıdaki eğlenceli günü çok korkunç bir trajediye dönüştü" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Tazmanya adasının kuzey kıyısındaki küçük liman kenti Devonport'ta yaklaşık 30 bin insan yaşıyor.

Avustralya'daki olay, ilk şişme şato faciası değil. Çin'de 2019'da şişme bir oyun parkının rüzgarda savrulması sonucu iki çocuk hayatını kaybetmiş, 20 çocuk da yaralanmıştı.

İngiltere'de ise 2018'de Norfolk sahilinde patlayan bir şişme şatoda bir kız çocuğu yaşamını yitirmişti.