Dünya Ayakta alkışta rekor: 11 dakika

Ayakta alkışta rekor: 11 dakika

25.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cannes Film Festivali’nin vazgeçilmez geleneği olan, film gösterimlerinde ayakta alkışlamanın ne kadar sürdüğü her yıl merak konusu olur.

Ayakta alkışta rekor: 11 dakika

DIŞ HABERLER - Ünlü izleyicilerin filmi ayakta kaç dakika alkışladığı, tezahüratlar ve tepkileri gündemde yerini alır. Bugüne kadar en uzun süre alkışlanan film rekoru, 22 dakika alkışla, Guillermo del Toro’nun 2006’da prömiyerini yaptığı “Pan’ın Labirenti”ndeyken, bu seneki 76. Cannes Film Festivalinin en uzun alkışlanan filmi ise “Killers of the Flower Moon” oldu. Film, 9 dakika ayakta alkışlandı. Jude Law’un İngiltere Kralı VIII. Henry’yi canlandırdığı “Firebrand” filmi 8 dakika, Johnny Depp’in sektöre geri dönüş filmi “Jeanne du Barry” ise 7 dakika alkışlandı. Öte yandan, ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” filminin prömiyer gösterimi de dakikalarca alkışla beğenilen filmler arasında yerini aldı.

Haberin Devamı

Ünlüler geçidi

Cannes Film Festivali’nde prömiyeri yapılan “Asteroid City” filmi, dev oyuncu kadrosuyla büyük ilgi gördü. Wes Anderson’un yönetmenliğindeki filmin kadrosunda Tom Hanks, Scarlet Johansson, Bryan Cranston, Steve Carell, Tilda Swinton gibi dev isimler yer aldı.