Dünya Ayık'a 200 TL para cezası

Ayık'a 200 TL para cezası

30.12.2010 - 18:28 | Son Güncellenme:

.

Ayıka 200 TL para cezası

Uyuşturucu kaçakçılığından Interpol tarafından da aranan ve geçen hafta KKTC’de yakalanan Hakan Ayık, bugün tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılmasının ardından, öğleden sonra da askeri bölgeyi ihlalden askeri mahkemeye çıkarıldı ve 200 TL para cezasına çarptırıldı.

Uyuşturucu kaçakçılığından Avustralya’da da aranan Sydney doğumlu Türk vatandaşı Ayık, KKTC’den Kıbrıs Rum kesimine geçmeye çalışırken Rum polisi tarafından fark edilince, askeri bölgeden tekrar KKTC’ye geçerek bir otele yerleşti ve burada yakalandı.

3 AVUKAT SAVUNDU

Haberin Devamı

Askeri mahkemede bugün görülen davada askeri Savcı Mustafa Arsal ithamında, zanlının 29 Ekimde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) sorumluluğunda bulunan 1. derece askeri yasak bölgeye giriş yaptığını ve askeri temas hattına gittiğini anlattı.

Avustralya’da gece kulübü işletmeciliği yapan Ayık’ın uyuşturucu suçundan arandığını, bunun üzerine önce Türkiye’ye, daha sonra da KKTC’ye geldiğini belirten Arsal, Ayık’ın, bir kişiyi Güney Kıbrıs’a tedavi amacıyla götürmek için Metehan Sınır Kapısı’ndan işlemlerini yaptırarak aracıyla geçtiğini, Rum barikatında polis tarafından durdurulunca tutuklanacağını anladığı için aracından inerek işlem yaptırmadan askeri bölgeden KKTC topraklarına giriş yaptığını ifade etti.

Zanlının gönüllü ifadesi, yazılı dava tebliği ve Metehan bölgesi krokisini de içeren ilgili emarelerin mahkemeye sunulması ve zanlının sabıkasının bulunmadığını belirtmesinin ardından savunma avukatı Mustafa Asena, suçun işlendiği yerin önemli olduğunu, bunun "herhangi bir sınır değil bir geçiş kapısı" olmasının dikkate alınması gerektiğini söyledi. Bu arada Ayık’ın savunmasında, Asena’nın yanı sıra, Mustafa Söker ve Mustafa Şener’den oluşan üç avukat yer aldı.

Asena, suçun 2004 öncesinde işlenmiş olması halinde daha vahim bir suç olarak değerlendirilebileceğini ancak bugün Metehan geçiş noktasının karşılıklı geçişlere açık olduğunu belirtti.

Yargıç Ömer Güran da, olayın başka bir suçla alakalı olması ve zanlının 9 günden beri tutuklu bulunduğunu da gözönüne alarak, bağlayıcı bir ceza vermek yerine para cezasının uygun görüldüğünü anlattı ve yasada en yüksek ceza olan 200 TL para cezası verildiğini açıkladı.

Interpol’ün uyuşturucu kaçakçılığından aradığı Ayık, geçen hafta KKTC’de yakalanmış ve Girne Kaza Mahkemesi bugün erken saatlerde, Ayık’ın tutuksuz yargılanmak üzere 100 bin TL kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti.