Dünya Aylar sonra tabuttan mucize çıktı! Yeni kıyafet giydirmek için açıp koluna girdiler

Aylar sonra tabuttan mucize çıktı! Yeni kıyafet giydirmek için açıp koluna girdiler

08.08.2023 - 10:59 | Son Güncellenme:

İnanışları gereği ölen bir keşişin mezarını açan manastır çalışanları gördükleri manzara karşısında gözlerine inanamadı.

Aylar sonra tabuttan mucize çıktı Yeni kıyafet giydirmek için açıp koluna girdiler

Tayland'ın Bangkok şehrinde geçtiğimiz Kasım ayında Luang Phor Pian 92 yaşında hayatını kaybetti. Yaşadığı bölgede 'Saygın' biri olarak kabul edilen Kamboçyalı olan Pian, hayatının büyük bir bölümünü Tayland'ın merkezindeki Lopburi'de tanınmış bir ruhani ve Budist bir guru olarak geçirdi.

Haberin Devamı

Pian hayatını kaybettiğinde gömülmek üzere görev yaptığı manastıra götürüldü buraya defnedildi. Budist gelenekleri kapsamında 9 ay sonra mezardan çıkarılan Pian'ı görenler ise gözlerine inanamadı.

KIYAFET GİYDİRMEK İÇİN ÇIKARDILAR

Aradan geçen süre boyunca hiçbir özel koruma olmamasına rağmen cesedi çok az çürüyen Pian'ın yüzündeki gülümseme hem yerel basında hem de dünya basınında kısa sürede gündem haline geldi. Cesedi sergilenen Pian'ın o anları sosyal medyada aylar sonra kısa sürede gündem oldu. Yetkililer inanışları gereği Pian'a yeni giysiler giydirmek için mezarından çıkardıklarını söyledi.

Yerel basına açıklamalarda bulunan sağlık ekipleri ise cesedin ölümden sonraki ilk 36 saatteki haliyle kaldığını belirtti. Pian'ın cesedinin görece iyi durumu, keşişin gerçekten nirvanaya ulaştığının bir işareti olarak tanımlandı.

Haberin Devamı

Aylar sonra tabuttan mucize çıktı Yeni kıyafet giydirmek için açıp koluna girdiler

AYNISI ABD'DE YAŞANDI

Benzer bir gelişme ise Mayıs ayında ABD'de yaşandı. Kansas'ta yüzlerce kişi o dönem bir rahibenin bozulmamış cesedinin yanında dua etmek için sıraya girdi. Yıllar önce ölen ve tabuttan sadece kemiklerinin çıkması beklenen rahibenin cesedi neredeyse kusursuz bir biçimde korunmuştu.

Aylar sonra tabuttan mucize çıktı Yeni kıyafet giydirmek için açıp koluna girdiler