Dünya Azledilirsem piyasa çöker!

Azledilirsem piyasa çöker!

24.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Trump, ilişkisi olduğu iddia edilen kadınlara susmaları için yapılan ödemelerin kampanya hesabından kullanılmadığını belirtti. Trump, azledilmesi durumunda Amerikan ekonomisinin çökeceğini iddia etti.

Azledilirsem piyasa çöker

ABD Başkanı Donald Trump, eski avukatı Michael Cohen’in FBI’la işbirliğine gitmesi ve Trump’ı zora sokacak konularda itiraflarda bulunması üzerine açıklamalarda bulundu. Fox televizyonuna konuşan Trump, geçmişte ilişki yaşadığı iddia edilen iki kadına, 2016’daki seçim kampanyası sırasında konuşmamaları için yapılan ödemelerin seçim kampanyası yasalarına aykırı olmadığını savundu. Trump, ödemeleri kendi cebinden yaptığını, kampanya parasının kullanılmadığını söyledi. Trump ayrıca ödemeler hakkında geç bilgi sahibi olduğunu da ekledi. Eski avukatı Cohen ise ifadesinde, ödeme yapması konusunda talimatı Trump’tan aldığını söylemişti.

Haberin Devamı

‘Yalan söylüyor’

Trump bununla birlikte Cohen’in yaptığı açıklamaların ardından yeniden ABD gündemine gelen görevden azledilme konusu hakkında da konuştu.

Fox and Friends adlı televizyon programında konuşan Trump “Harika iş çıkartan birini nasıl azledebilirsiniz bilemiyorum. Şunu söyleyebilirim eğer herhangi bir zamanda azledilirsem bence piyasa (ABD ekonomisi) çöker. Herkes yoksullaşır” dedi. Trump ayrıca kendisinin ekonomi yönetimi sayesinde özellikle borsada çok iyi bir seviye yakalandığını savunarak, “Bu olmadan rakamların nasıl da tersine gideceğine inanamazsınız” yorumunu yaptı.

Röportajda Trump ayrıca Cohen’in savcılıkla işbirliğine gitmesini eleştirdi. Yargılanmaları sırasında ceza indirimi karşılığında hükümetle işbirliği yapılmasının ‘yasa dışı’ olması gerektiğini söyleyen Trump hükümetle işbirliğine karar veren bu kişilerin ‘hikayeler uydurduğunu’ ve ‘yalan söylediğini’ savundu.

Haberin Devamı

MICHAEL COHEN’E MAHKEME CELBİ

ABD Başkanı’nın eski avukatı Michael Cohen, Trump hakkında bilgi sahibi olduğunun açıklanması üzerine mahkemeye çağrıldı. Cohen’in avukatının müvekkilinin hem eyalet hem de savcıları ilgilendiren bilgilere sahip olduğuna yönelik açıklamalarının ardından Cohen için mahkeme celbi çıkarıldığı bildirildi. New York eyaleti Vergi Dairesi Sözcüsü James Gazzale yaptığı açıklamada, “Michael Cohen için yapılan açıklamalar ışığında mahkeme celbi çıkarıldığını teyit ediyoruz” açıklaması yaptı. Cohen’in avukatı Lanny Davis önceki gece CNN televizyonunda katıldığı programda, “Cohen’in Trump hakkında hem Washington’ı hem de New York eyaletini ilgilendirecek bilgilere sahip olduğuna inanıyorum” diye konuşmuştu.

New York’ta FBI yetkililerine teslim olan Cohen öğleden sonra mahkemeye çıkarılmış, Cohen’in hakkındaki iddialarla ilgili Federal Soruşturma Bürosuyla (FBI) uzlaşma yoluna gittiği bildirilmişti. Cohen’in hakkındaki vergi kaçırma ile kampanya bütçesiyle ilişkili 8 farklı suçlamayı kabul ettiği belirtilmişti. Trump, seçim kampanyasından önce Cohen’e, porno filmlerinde rol alan Stormy Daniels’a susması için verilen paranın kampanya fonundan sağlanmadığını belirtmişti ancak Cohen’in mahkemeye bu konuda farklı bilgi verdiğine vurgu yapıldı. ABD basını, Cohen’in, Trump’ın bu ödemeyi kampanya parasıyla yaptırdığını itiraf ettiğini yazdı. Basında yer alan haberlere göre Cohen, “Birisinin susması için 130 bin dolarlık bir ödeme yapıldı” ifadesini kullandı. ABD’de Trump’ın seçim kampanyasında usulsüzlük bulunduğu gerekçesiyle kampanyada görev yapan isimler, FBI tarafından sorgulanmaya devam ediyor.

Yazarlar