Dünya Bakan Fidan: Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları kınıyoruz

Bakan Fidan: Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları kınıyoruz

29.07.2023 - 15:54 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile son günlerde Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan saldırılar hakkında görüştü.

Bakan Fidan: Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları kınıyoruz

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri, Dortheavej semtindeki İslam Toplumu derneğine ait caminin karşısında cuma namazı bitiminde Kur'an-ı Kerim yaktı. İslam karşıtı pankartlar taşıyan ve megafonla İslam'a hakaret eden grup, provokasyonu yoğun polis güvenliği altında gerçekleştirdi. Grup o anları sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı.

Haberin Devamı

Bakan Fidan: Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları kınıyoruz

BAKAN FİDAN'DAN KRİTİK TEMAS

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Bakan Fidan, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yineledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

'Görüşmede, Bakan Fidan, Danimarka’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yinelemiştir. Bakan Fidan devamla, Avrupa’daki İslam karşıtlığının alarm verici seviyeye ulaştığını, hatta bunun bir salgın haline gelmiş olduğunu vurgulayarak, ifade özgürlüğü adı altında söz konusu aşağılık eylemlere izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmiştir. Bakan Fidan ayrıca, bu saldırıların önlenmesi için Danimarka hükümetinin derhal harekete geçmesini beklediğimizi de kaydetmiştir'

Haberin Devamı

İSVEÇ VE DANİMARKA'DAKİ SKANDALLAR

Baltık ülkelerinde son aylarda Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artış gösterdi. Aşırı sağcı lider Paludan'ın öncüsü olduğu Kur'an-ı Kerim yakma olayları o günden beri artış gösterdi.

İsveç'in NATO'ya üye olmasından kısa bir süre önce ise Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Bu eylemlerin polis koruması eşliğinde yapılmasına hem Türkiye'den hem de İslam dünyasından tepki gelmişti.