Dünya Bakana fotoğraflı protesto

Bakana fotoğraflı protesto

14.12.2008 - 19:30 | Son Güncellenme:

.

Bakana fotoğraflı protesto

İTALYA’nın başkenti Roma’da kendilerine ‘fahişe koruyucuları’ diyen ve birçok sivil toplum örgütünden temsilcinin biraraya gelmesiyle oluşturulan bir grup, düzenledikleri gösteride, Eşit Fırsatlar Bakanı Mara Carfagna’yı, daha önce iç çamaşırıyla çektirdiği bir tofoğrafının bulunduğu tişortları giyerek protesto etti.
Piazza Farnase’de toplanan ve yağmur altında saatlerce eylem yapan yaklaşık 500 kişi, üzerlerine Bakan Carfagna’nın program hostesliği yaptığı dönemlerde bir takvim için çektirdiği iç çamışırıyla görünen seksi fotoğrafının yer aldığı tişörtler giydi. Eylemciler Bakan Carfagna’nın fotoğrafının altında ‘Kendi vücudunu satmak ne korkunç’ yazılı tişörtların üzerine de ‘Ben bir fahişeyim’ yazılı rozetler taktı. Eylemci grup, “Mahallendeki fahişeleri koru”, “Hükümet, ceplerden sonra, donlara da el attı”, “9 milyon erkek, 70 bin fahişeden seks satın alıyor” sloganları da atarak Bakan'ı protesto ettiler.
İki gün önce Bakan Carfagna tarafından hazırlanan yasa tasarısı Bakanlar tarafından onaylanıp, parlamentoya gönderilmişti. Tasarıda, kamuya açık yerlerde fuhuş yapılması suç olarak kabul edilirken, hayat kadınlarına ve birlikte oldukaları kişilere aynı cezanın kesilmesi öngörülüyordu. Yasada ayrıca, genelev veya benzeri yerlerin oluşturulması tamamen yasaklanıyor.