Dünya Balkon kahramanı göçmene talih kuşu

Balkon kahramanı göçmene talih kuşu

29.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fransa’da balkondan sarkan çocuğu kurtaran göçmen kahraman ilan edildi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron Malili Sassama ile görüşerek kendisine vatandaşlık ve iş verdi.

Balkon kahramanı göçmene talih kuşu

Fransa, dün bir binanın dördüncü katından sarkan 4 yaşındaki bir çocuğu kurtaran ‘Malili örümcek adam’ı konuşuyor. Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan olayda anne ve babasının alışverişe giderken evde bıraktığı 4 yaşıdaki çocuk, apartmanın 4’üncü katındaki balkonuna çıktı. Parmaklıklardan aşağı sarkan çocuğu Malili göçmen Mamoudou Gassama yerden dördüncü kata kadar tırmanarak kurtardı. Gassama’nın hızlı şekilde binaya tırmanarak balkondan sarkan 4 yaşındaki çocuğu kurtardığı görüntüler, sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Sosyal medyada “kahraman” olarak addedilen ve ‘Malili örümcek adam’ lakabı takılan Gassama, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysée Sarayı’na davet edildi.

Haberin Devamı

Macron, Elysée Sarayı’ndaki görüşmenin ardından Gassama’ya Fransız vatandaşlığı verileceğini söyledi. Macron, cesaret madalyası verilen Gassama’ya ayrıca Fransa’da kalması durumunda iş de verileceğini açıkladı. 22 yaşındaki Massama, Fransa’da itfaiye eri olarak çalışacak.

Balkon kahramanı göçmene talih kuşu

Bir binanın önündeki kalabalığı, daha sonra da balkondan sarkan çocuğu gördüğünü anlatan Gassama, “Çok düşünmedim, hemen tırmandım ve onu kurtardım. Çocuğa neden böyle bir şey yaptığını sordum ama cevap vermedi” ifadelerini kullandı.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da 22 yaşındaki Gassama’yı arayıp cesaretinden ötürü tebrik ettiğini belirtti. Belediye Başkanı Hidalgo, Gassama için “18’inci bölgenin örümcek adamı” ifadesini kullandı. Olayın yaşandığı yer, Paris’in ‘18’inci bölge’ olarak bilinen semti.

Haberin Devamı

Hidalgo telefon görüşmesinde Gassama’nın kendisine nasıl Fransa’ya geldiğini anlattığını da aktardı:

“Birkaç ay önce Mali’den Fransa’ya yeni bir hayat kurma umuduyla gelmiş. Ona, bu cesur davranışının tüm Paris halkına örnek teşkil edecek bir şey olduğunu söyledim. Fransa’ya yerleşme çabalarını sonuna kadar destekliyoruz.”