Dünya ‘Barbie’ filmi yüzünden pembe boya kıtlığı yaşandığı iddiası

‘Barbie’ filmi yüzünden pembe boya kıtlığı yaşandığı iddiası

06.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Margot Robbie’nin başrolünü oynadığı oyuncak bebek “Barbie”nin aynı adlı filminin dekorunun pembe olması nedeniyle boya kıtlığı yaşandığı iddiası ortaya atıldı.

‘Barbie’ filmi yüzünden pembe boya kıtlığı yaşandığı iddiası

Filmin yönetmeni Greta Gerwig ile tasarımcısı Sarah Greenwood, “Barbie” evreninin gerçek boyutlu versiyonunun inşası sırasında piyasada pembe boya bırakmadıklarını söyledi. Boya markası Rosco da filmin setinde çok fazla parlak pembe boya kullanılması nedeniyle bu konuda kıtlık olduğunu doğruladığı iddiası söz konusuydu.

Haberin Devamı

BOYA STOKLARDA MEVCUT

Şirketin küresel pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Lauren Proud, Los Angeles Times'a verdiği röportajda, Greenwood'un açıklamalarını netleştirdi. Proud, filmin çekimlerinin Mart 2022'de başladığı dönemde, şirketin Covid-19 pandemisinin küresel tedarik zinciri sorunlarıyla mücadele ettiğini belirtti.

Ayrıca, 2021'in başlarında Teksas'ta meydana gelen aşırı soğuk hava koşullarının, boya üretiminde kullanılan temel malzemelere zarar verdiğini ifade etti.

Filmle ilgili olarak da konuşan Proud, "Bir boya sıkıntısı yaşandı ve elimizden gelen her şeyi onlara verdik, kendilerine pay çıkarabilirler mi bilmiyorum" ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili olarak CNN'e de açıklamalarda bulunan Proud, filmin yapımında çok sayıda pembe boya kullanıldığını ancak pembe boya tedarik sorununun yanı sıra başka faktörlerin de etkili olduğunu belirterek, "Set, özellikle boya temininde sıkıntı yaşadığımız küresel tedarik zinciri sorunlarının olduğu bir dönemde gerçekleşti. Elimizde bulunan her şeyi teslim ettik" ifadesini kullandı.