Dünya Bas bas paraları Michael Jackson’a

Bas bas paraları Michael Jackson’a

25.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Michael Jackson ölümünden sonra da kazandırıyor. Sony Music, pop starın şarkılarının yarısını 18 milyara satın aldı.

Bas bas paraları Michael Jackson’a

Pelin Aykın - ABD’li şarkıcı Michael Jackson 2009’da hayatını kaybetti ama ölümünden 15 yıl sonra da mirasçılarına para kazandırmaya devam ediyor. Sony Music geçen hafta Michael Jackson’ın tüm şarkılarını içeren müzik kataloğunun yarısının haklarını 600 milyon dolara (18.6 milyar TL) satın aldı. Müzik kataloğunun tümünün değerinin 1,2 milyar dolardan fazla olduğu belirtilirken, Sony Music’in satın alımının bu konuda şimdiye kadar yapılan en büyük ödeme olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

SERVETİ AİLESİNE

Şarkıcının kazandırdığı para bununla sınırlı değil. 10 kardeşi ve 3 çocuğu olan Jackson’ın ailesi, şarkıcının ölümünün ardından şarkıların teliflerinden gelen parayı yöneterek servetlerini büyütüyor. Aile, “MJ The Musical” adlı Broadway müzikali, Cirque du Soleil’nin Jackson temalı şovu ve video oyunu gibi sayısız ticari girişimle yüz milyonlarca dolar elde etti. MJ The Musical, 2 yıl önce New York’ta gösterilmeye başladığından bu yana 171 milyon dolar kazandı.

İSTİSMARLA SUÇLANSA DA DİNLENİYOR

Michael Jackson, hakkındaki çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarına rağmen popülaritesini koruyor. Uzmanlar, tacizle suçlanan ünlülerin silinmesinin Jackson’da gerçekleşmediğini söyledi. Jackson’ın müziğinin onu “linç”ten kurtardığı belirtildi. Belgesel yönetmeni Dan Reed, “Jackson’a hayranlık azalmadı çünkü herkes onun üstünden para kazanıyor” dedi. Öte yandan halen bir “Michael” filmi de çekiliyor.

Yazarlar