Dünya Batan teknede ölenler gizli servis ajanı çıktı!

Batan teknede ölenler gizli servis ajanı çıktı!

30.05.2023 - 10:59 | Son Güncellenme:

Şiddetli fırtınaya yakalanıp Maggiore Gölü'nün sularına gömülen teknedekilerin doğum günü için bir araya geldiği duyuruldu ancak yerel medya teknedekilerin tümünün İtalyan ve İsrailli istihbarat ajanları olduğunu duyurdu. Yaşamını yitirenlerden ikisi İtalyan gizli ajanı, biri ise eski bir İsrail askeri olan Shimoni Erez.

Batan teknede ölenler gizli servis ajanı çıktı

İtalya'nın kuzeyinde yer alan Maggiore Gölü'nde bir teknedeki 25 kişi, hafta sonu doğum günü kutluyordu. 20 turist ve beş mürettebatın bulunduğu lüks tekne, bir ucu İsviçre topraklarında bulunan devasa gölde açıldı.

Haberin Devamı

Tekne göl çevresindeki Sesto Calende ve Arona kasabalarının arasına ulaştığında, şiddetli bir fırtına çıktı. Yüzen ev olarak tasarlanan tekneyi, 53 yaşındaki Claudio Carminati kullanıyordu.

Fırtına kısa sürede 'küçük bir kasırga'ya dönüştü, 16 metre uzunluğundaki tekne Maggiore Gölü'nün sularına gömüldü. Sesto Calende belediye başkanı, kaza öncesinde herhangi bir hava durumu uyarısı yapılmadığını belirtiyor.

Teknedeki doğum günü partisine katılanların tümü göle atladı, içlerinden bazıları kıyıya kadar yüzmeyi başardı. Bazı kurbanlar ise çevredeki tekneler tarafından kurtarıldı.

Batan teknede ölenler gizli servis ajanı çıktı

İtalyan polisi ve acil durum ekipleri de kurtarma operasyonu başlattı, Associated Press (AP) haber ajansı gölün üstünde uçan helikopterin fotoğrafını servis etti. Kıyıda ise çok sayıda ambulans ve ambulans helikopteri hazır bekledi.

Haberin Devamı

Yaralılardan beşi hastanede tedavi altına alındı.

Teknedeki 25 kişiden dördüne ulaşılamadı, İtalyan itfaiyesinin paylaştığı video görüntüsünde göl yüzeyine çıkmış enkaz parçaları ve koltuklar göze çarpıyordu.

Kayıpların yaşamını yitirdiği bir gün sonra duyuruldu, ikisi İtalyan, biri İsrailli ve biri de Rus olan kayıpların kimlikleri ise hayli şaşırtıcıydı. Gölden cansız bedeni çıkarılanlardan ikisi, İtalyan gizli servis ajanı çıktı. Ajanlar 62 yaşındaki Claudio Alonzi ve 53 yaşındaki Tiziana Barnobi'nin öldüğü resmen açıklandı.

Batan teknede ölenler gizli servis ajanı çıktı

Bir diğer dikkat çekici detay, eski bir İsrail ordu mensubu olan Shimoni Erez'in de yine Maggiore Gölü'nde ölenler arasında olması.

Dahası, kaptan Carminati'nin karısı Anya Bozhkova da ölen dört kişiden biri. Yerel medya, kaptan ve eşinin Goduria isimli turist teknesinde yaşadıklarını yazdı.

DOĞUM GÜNÜ BAHANE, HEPSİ GİZLİ AJANDI

Teknedekilerin doğum günü kutlaması için bir araya geldiği açıklanmıştı ancak Pazartesi akşamından itibaren İtalyan medyasında teknedekilerin istihbarat görevlisi olduğu yönünde haberler çıkmaya başladı.

Teknenin gizli servis ajanlarıyla dolu olduğunu ilk olarak İtalyan haber ajansı Agi duyurdu. İtalya basınına göre Alonzi-Barnobi çiftinin İtalya dış istihbarat servisinde (Aise) görevli oldukları belirlendi.

Haberin Devamı

Yerel medyaya göre, batan teknede 20 kadar istihbarat görevlisi bulunuyordu. İtalya'nın en büyük gazetelerinden La Repubblica, bugün 'Maggiore Gölü'nde batan teknenin gizemi: Gemide 20 İtalyan ve İsrail istihbarat ajanı vardı' başlıklı bir haber yayımladı.

Haberde, "Trajedi başka bir boyuta taşınıyor: Sadece bir gemi kazası ve bir katliam değil, çünkü 4 kurbandan 3’ü ve hayatta kalan 19 kişiden 18’i basit Pazar gezginleri değil, kimisi hala görevde kimisi eski istihbarat ajanlarıydı" ifadeleri yer aldı.

Gazeteye göre kazada kurtulan 10 kişi Pazartesi sabahı bir askeri uçakla İsrail’e gitti. İtalyan ajanlar ise 'acil servisten ve otellerinden hızla tahliye edildi ve burada kaldıklarına dair iz bırakılmadı.'

Haberlere göre batan teknenin yolcu kapasitesi 15 kişiydi.

Alplerin güneyinde yer alan Maggiore Gölü'nün kuzey ucu İsviçre topraklarına kadar uzanıyor ve özellikle turistler arasında oldukça popüler bir yer. İtalyan meteoroloji servisinin sık sık fırtına uyarısı yaptığı bölge, özellikle olumsuz hava koşullarıyla da biliniyor.