Dünya Belçika’da ikinci salmonella krizi

Belçika’da ikinci salmonella krizi

01.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden Barry Callebaut’nun Belçika’daki fabrikasında salmonella bakterisi tespit edildi.

Belçika’da ikinci salmonella krizi

Merkezi İsviçre’nin Zürih kentindeki, Belçika’nın sevilen “Callebaut” çikolatalarının da sahibi İsviçre-Belçika ortaklı firmadan yapılan açıklamada, pazartesi günü (27 Haziran) Wieze kentindeki fabrikada bakteriye rastlandığı, 25 Haziran’dan bu yana üretilen çikolataların tümünün satışının ve üretimin durdurulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Şirket sözcüsü Korneel Warlop, bakterinin bulaşmış olabileceği ürünlerin gönderildiği müşterilerle tek tek irtibata geçildiğini, bakterinin kaynağının araştırıldığı, aydınlığa kavuşturulduktan sonra fabrikanın temizlenerek yeniden üretime başlayacağını söyledi. Belçika Gıda Güvenliği Dairesi inceleme başlattı. Barry Callebaut, Hershey, Mondelez, Nestle ve Unilever’in aralarında bulunduğu büyük şirketlere kakao ve çikolata ürünleri tedarik ediyor. Nisanda İtalyan firma Ferrero’nun Belçika’nın Arlon kentindeki fabrikasında, Kinder çikolata ürünlerinde salmonellaya rastlanmış, çok sayıda Avrupa ülkesinde vakalar görülmüştü.