Dünya Belçika’da terör provokasyonu! Türklerden tepki

Belçika’da terör provokasyonu! Türklerden tepki

25.03.2024 - 02:10 | Son Güncellenme:

Belçika'da terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonuna Türk asıllı vatandaşlar tepki gösterdi. Heusden-Zolder'de meydana gelen olaylar sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Belçika’da terör provokasyonu Türklerden tepki

Heusden-Zolder'de Nevruz'la ilgili sözde kutlamalardan dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralar ve elebaşı Öcalan'ın posterleriyle tur attı. Türk asıllı vatandaşların tepkisi sonrası arbede yaşandı. Yaşanan olaylar sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Heusden Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, olayı şöyle anlattı:

Olay saat Belçika saatiyle öğleden önce 11.00 itibariyle meydana geldi. Nevruz kutlaması oluyor. Türklerin yoğun yaşadığı bölgeye terör elebaşı bayraklarıyla insanlarımızı provoke etmek için konvoy düzenlediler. Bir Türk asıllı vatandaşımız tepki gösterince arabadan inip darp ediyorlar. Böyle bir provokasyona vatandaşlarımız sessiz kalmadılar. Birkaç sonra tekrar konvoy yapmaya geliyorlar. Belçika polis ve makamları gerekli korumayı sağladılar. Kriz masası kuruldu. Bu bölgede yaşayan insanlarımıza sükûnet dileyebiliriz evlerine dönsünler.