Dünya Belediyeden 'Etkinlik' rezaleti! Günler öncesinden 'Sadece erkekler gelsin' mesajı

Belediyeden 'Etkinlik' rezaleti! Günler öncesinden 'Sadece erkekler gelsin' mesajı

21.06.2023 - 12:16 | Son Güncellenme:

Meksika'da bir belediye başkanının organize ettiği 'Babalar Günü' etkinliği ülkede tepki çekti. Söz konusu etkinliğin görüntüleri ise kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Belediyeden Etkinlik rezaleti Günler öncesinden Sadece erkekler gelsin mesajı

18 Haziran'da Babalar Günü tüm dünyada kutlandı. Çeşitli ülkeler kendi gelenek ve göreneklerine göre bu kutlamaları organize ederken en ilginç görüntü Orta Amerika ülkesi Meksika'dan geldi. Söz konusu o anlara halk tepki gösterdi. Meksikalı Belediye Başkanı Miguel Villalobos Guatemala ile sınır olan ülkenin güneyindeki Huehuetán kasabasında bir etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

Etkinlikte komedi şovu, duygusal konuşmalar ve hediye çekilişleri yer aldı. Oldukça sıradan ilerleyen kutlamalara katılanlar ise az sonra olacaklardan habersizdi.

Belediyeden Etkinlik rezaleti Günler öncesinden Sadece erkekler gelsin mesajı

GÜNLER ÖNCESİNDEN UYARDILAR

Tartışmalı etkinliği araştıran yerel medya 2 Haziran'da yapılan belediyenin yaptığı paylaşıma ulaştı. Paylaşımda kadınların ve çocukların etkinliğe katılması yasaklanmıştı. Söz konusu uyarıda ise 'Unutma, sadece babalara özel bir etkinlik' denildi.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

ANNE VE KIZI SALONDAN AYRILDI

Uyarıya rağmen etkinliğe gelen kadın ve çocuklar ise gördüklerine inanamadı. Bir anda sahneye sürpriz bir şekilde gelen dansçı kızlar hemen ilgi odağı oldu. Gelir gelmez erkeklerle dans etmeye başlayan kızları katılımcılar anbean kameraya çekti. O sırada bir annenin ve çocuklarının ise salondan ayrıldığı görüldü.

Haberin Devamı

FEMİNİST GRUPLAR TEPKİLİ

Yerel feminist örgüt, 50+1 Collective Chiapas Chapter, söz konusu gelişmeyi 'cinsel açıdan müstehcen danslar' nedeniyle kınadı.
Grup ayrıca yerel yetkilileri kadın haklarının ihlal edilmemesini sağlamak için toplumsal cinsiyet konularında uygun eğitim almaya çağırdı.

Öte yandan olayın dünya basınında bile gündem olmasına rağmen Belediye Başkanı Villalobos konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.