Dünya ‘Beni öldürülmekten gitaristim kurtardı’

‘Beni öldürülmekten gitaristim kurtardı’

18.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İrlandalı müzik grubu U2’nun solisti Bono, IRA ve Amerikalı faşistlerden ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Bono bir konserde de vurulmaması için gitaristinin önünde durduğunu söyledi.

‘Beni öldürülmekten gitaristim kurtardı’

Barışçıl siyasi açıklamalarıyla da tanınan İrlandalı müzik grubu U2’nun solisti Bono’nun “Teslimiyet: 40 Şarkı, Bir Hikâye” adlı anı kitabı 1 Kasım’da yayımlanacak. 62 yaşındaki şarkıcı, kitabı dolayısıyla yapılan röportajlarda, Kuzey İrlanda’nın İngiltere’den ayrılıp bağımsız olmasını savunan örgüt İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) ve Amerikalı aşırı sağcılardan ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Bono, yetkililerin kendisini eşi Ali Hewson’ın IRA’nın hedefi olduğu konusunda uyardığını öne sürdü. U2’nun IRA’nın ABD’den fon almasını engellemesi nedeniyle örgütün hedefi haline geldiklerini belirten Bono, IRA’nın siyasi kanadı Sinn Fein’in lideri Gerry Adams gibi isimlerin de kendisini “Açıklamalarının sonucu olacak” diye uyardığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Kızımı kaçıracaklardı’

Şarkıcı ayrıca, İrlanda’nın başkenti Dublin’deki ünlü bir çete liderinin kızlarını kaçırmayı planladığını ve gansterlerin birkaç ay boyunca evlerini gözetleyerek bir plan oluşturduklarını söyledi. Bono, 1980’lerdeyse ABD’nin Arizona eyaletinde verdiği konserde suikastın eşiğine geldiğini ifade etti.

U2 bu konserde, hak savunucusu Martin Luther King Jr.’a ithafen yazdıkları “Pride” şarkısını söylemeden önce Martin Luther için anma günü düzenlenmesine karşı çıkan valiyi eleştirmişti. Bono, Pride’da Martin Luther’in vurulmasını detaylandıran sözleri söylerse şarkının bitiminden önce öldürüleceğine dair tehdit aldıklarını anlattı. Şarkıcı, bu nedenle bas gitarist Adam Clayton’ın tüm şarkı boyunca kendisini suikasttan korumak için önünde durduğunu söyledi.