Dünya Berlin Türkspor lokaline molotoflu saldırı

Berlin Türkspor lokaline molotoflu saldırı

27.10.2008 - 19:37 | Son Güncellenme:

ALMANYA'nın Berlin kentindeki, Berlin Türkspor lokali, molotof kokteylli saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında çıkan yangında lokal kullanılamaz hale geldi

Berlin Türkspor lokaline molotoflu saldırı

Geçen cumartesi günü sabaha karşı saat 4.00 sularında lokalin kapısını ve penceresini kırarak içeriye molotof kokteyli atan saldırgan veya saldırganlar, daha sonra olay yerinden kaçtı. Saldırı sonrası çıkan yangında lokal tamamen yandı ve kullanılamaz hale geldi.
10 senedir Türkspor lokalini işlettiğini söyleyen Resul İlik, böyle bir şeyin başına ilk defa geldiğini ve bu saldırıya bir anlam veremediğini belirtti. Polisin eylemi muhtemelen terör örgütü PKK yandaşlarının yapmış olabileceğini söylediğine değinen İlik, “Böyle bir şey beklemiyordum, aklımın ucundan bile geçmezdi o nedenle lokale sigorta da yaptırmamıştım. Bu lokali hiçbir yardım almadan kendi emeğimle, kendi ellerimle yapmıştım. Şimdi çok zor duruma düştüm” dedi.
Öte yandan polis de yaptığı açıklamada, soruşturmanın ve araştırmanın devam ettiğini ancak saldırgan ya da saldırganların kimliği hakkında bu aşamada herhangi bir şey söylenemeyeceğini söyledi.
1965 yılında Almanya’ya yeni gelmeye başlayan Türk işçileri tarafından kurulan Berlin Türkspor, Almanya’da kurulan ilk futbol takımı olma özelliğine de sahip.