Dünya Bezos’tan aldığını evsizlere verdi

Bezos’tan aldığını evsizlere verdi

10.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li milyarder Jeff Bezos’tan rekor tazminatla boşanan MacKenzie Scott, servetinin yarısını bağışlama sözünü yerine getirirken, 55 milyon dolarlık mülkü evsizler için bağışladı.

Bezos’tan aldığını evsizlere verdi

Online satış devi Amazon’un ve uzay turizmi şirketi Blue Origin’in sahibi, ABD’li milyarder Jeff Bezos ile MacKenzie Scott, 2019’da boşanmıştı. Roman yazarı MacKenzie Scott, boşanmasının karşılığında Bezos’tan 35 milyar dolarlık tazminat alarak dünyanın en zengin kadınları listesinde ilk 5’e girmişti. Scott’ın Beverly Hills’teki 55 milyon dolarlık mülkünü savunmasız ve yoksul kişilere yardım eden “California Community Foundation” adlı hayır kurumuna bağışladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bezos’tan aldığını evsizlere verdi

MacKenzie Scott hayır işleriyle gündeme geliyor.

25 yıl evli kaldığı Bezos’tan boşandığında elde ettiği servetin yarısını hayır kurumlarına bağışlama vaadinde bulunan Scott, bu sözünü tutarken, 55 milyon dolarlık mülkün satışından elde edilecek paranın büyük kısmının evsizleri barındırmak ve bir göçmen entegrasyon programı için kullanılacağı belirtildi. Şu anda 43.6 milyar dolarlık serveti olan Scott, 2 yılda 1.250’den fazla kuruluşa 12.5 milyar dolar bağışladı. Scott, 13 milyar dolar bağış taahhüdünde bulunan Bezos’un tüm hayatı boyunca yaptığı bağışın yaklaşık 6 katını 2 yılda gerçekleştirdi. Scott ikinci evliliğini geçen yıl öğretmen Dan Jewett ile gerçekleştirdi.