Dünya Biden: ABD İran’a karşı saldırıda yer almayacak!

Biden: ABD İran’a karşı saldırıda yer almayacak!

15.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın İsrail’e önceki gece saatlerinde düzenlediği saldırının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ülkesinin İran’a yapılacak herhangi bir karşı saldırıya müdahil olmayacağını söylediği bildirildi.

Biden: ABD İran’a karşı saldırıda yer almayacak

Beyaz Saray açıklamasına göre, Biden, kendisinin ve diğer Batılı liderlerin İran’ın saldırısına diplomatik yollarla yanıt vereceğini, askeri bir yanıtın şu anda masada olmadığını belirtti. Açıklamada ayrıca, “İsrail daha önce benzeri görülmemiş saldırılara karşı savunma ve bu saldırıları bertaraf etme konusunda olağanüstü kabiliyet göstererek düşmanlarına İsrail’in güvenliğini etkili bir şekilde tehdit edemeyeceklerine dair açık bir mesaj gönderdi” ifadeleri kullanıldı, düzenlenen saldırının sadece askeri tesislere yönelik olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de, Beyaz Saray’ın İsrail’in güvenliği için verdiği desteğin “demir gibi sağlam” olduğunu söyledi. Harris, “Bu saldırılara karşı savunmada İsrail halkının yanındayız” ifadelerini kullandı.

Biden: ABD İran’a karşı saldırıda yer almayacak

Biden: ABD İran’a karşı saldırıda yer almayacak