Dünya Bir boşanmayla kraliçeyi geçti

Bir boşanmayla kraliçeyi geçti

08.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin eski güzellik kraliçesi olan Kirsty Bertarelli’nin milyarder eşi Ernesto Bertarelli’den boşanarak rekor düzeyde tazminat aldığı açıklandı. Böylece 400 milyon sterlinlik servete sahip olan Bertarelli, Kraliçe Elizabeth’ten bile zengin

Bir boşanmayla kraliçeyi geçti

Eski İngiltere güzeli olan model ve şarkıcı Kirsty Bertarelli, 21 yıldır evli olduğu milyarder eşi Ernesto Bertarelli’den boşanarak 350 milyon sterlin (yaklaşık 4.2 milyar TL) tazminat almasının ardından, ülkenin en yüksek boşanma tazminatı alan kişisi haline geldi.

Haberin Devamı

Çiftin, bu yıl gizlice boşandığı açıklanırken, Kirsty Bertarelli’nin, tazminatın yanı sıra İsviçre’de bu yıl 52 milyon sterline satın alınan lüks ev ile yine bu ülkede bulunan Gstaad kayak merkezindeki 8 milyon sterlinlik bir evin de sahibi olduğu öğrenildi.

Ülkelerden zengin

Aldığı toplam tazminat miktarı 400 milyon sterlini (yaklaşık 4.8 milyar TL) aşan Kirsty Bertarelli’nin, böylelikle, kişisel serveti 365 milyon sterlin olan İngiltere Kraliçesi Elizabeth’ten daha zengin hale geldiği ifade ediliyor. Kirsty Bertarelli’nin ayrıca 310 milyon sterlin serveti olan Mick Jagger, 220 milyon sterline sahip olan Ed Sheeran ve 140 milyon sterlin varlığı olan Adele gibi isimlerden de daha zengin bir konuma geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

3 çocuğu bulunan çiftin toplam varlıklarının değerinin 9.2 milyar sterlin olduğu ve servetlerinin Bahamalar, Brunei, Ermenistan gibi bazı ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasından daha büyük olduğu biliniyordu. 1988’de İngiltere’nin en güzeli seçildikten sonra Dünya Güzellik Yarışması’da ikinci olan Kirsty Bertarelli’nin, İsviçreli iş adamı Ernesto Bertarelli ile 2000 yılında evlenmeden önce evlilik sözleşmesi yaptığı düşünülüyor.