Dünya Bıyıklarından kazandığıyla dünyayı geziyor

Bıyıklarından kazandığıyla dünyayı geziyor

15.12.2008 - 10:38 | Son Güncellenme:

.

Bıyıklarından kazandığıyla dünyayı geziyor

Eski dünya bıyık şampiyonu Kahramanmaraşlı Memili Rüştüoğlu, reklam filmleri ve diğer organizasyonlardan kazandığı gelirle 1988’den bu yana 50 ülkeyi gezdi.
Bahreyn’in başkenti Manama’daki uluslararası havalimanında uzun bıyıklarıyla ilgi çeken ve turistlerle hatıra fotoğrafı çektiren Rüştüoğlu, Bahreyn’de güneşin güzel olduğunu belirterek, "Ayağımdaki mafsal rahatsızlığının da etkisiyle soğuğu sevmiyorum, sıcaktan hoşlanıyorum. O nedenle buradayım" dedi.
Bahreyn’de ayaklarındaki problem dolayısıyla hem tedavi olacağını hem de gezeceğini anlatan Rüştüoğlu, şöyle konuştu:
"İklim değişikliği güzel oluyor. Buraya yalnız geldim, 3 ay kalacağım. Her zaman gelir giderim. Dünyayı gezerim ben. Buradan Güney Kore’ye geçme ihtimalim var. Reklamlarda rol alıyorum. Dubai’de 2001’de araba reklamında oynadım. Televizyonlarda yayımlandı. Maddi ihtiyaçlarımı, önceden kazandıklarımla karşılıyorum. Bıyık şampiyonalarımdan ve diğer kazandıklarımdan sağlıyorum. Bıyıklarımdan kazandıklarımla dünyayı dolaşıyorum. 1988’de 1,82 metreyle dünya rekorunun sahibiyim ben. 50 civarında ülke gezdim. Japonya’ya, İngiltere’ye birçok ülkeye programlara gittim. Geliyorlar, fotoğraf çektiriyorlar."
Rüştüoğlu, Kimse Yok Mu Derneğinin binlerce kişinin hayatını kaybettiği Bangladeş’in afet bölgesindeki Berişali eyaleti, Patuakhali vilayeti Galachipa ilçesinde yaptırdığı ilköğretim okulunun açılışı ve başkent Dakka’dan 2 saat uzaklıktaki Hobigong ili Madappur ilçesinin bir köyüne kurban yardımı ulaştırmak için İstanbul’dan yola çıkan ve aktarma için Bahreyn’e inen Türk heyetinin de ilgisini çekti.
Heyetteki AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ve AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, turistlerin Rüştüoğlu’na gösterdiği ilgiye şahit oldu.