Dünya Bulgaristan’da korkunç kaza!

Bulgaristan’da korkunç kaza!

24.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’den dönen ve 53 Makedon turisti taşıyan otobüs Bulgaristan’da otobanda kaza yaptı. 46 kişi yanarak can verdi. Otobüsün önce lastiğinin patladığı sonra da alev topuna döndüğü belirtildi.

Bulgaristan’da korkunç kaza

 

İSMAİL ŞAHİN - Bulgaristan’ın başkenti Sofya yakınlarında Türkiye’den dönen tur otobüsünde 46 kişi feci şekilde yanarak can verdi. Bütün Avrupa’yı sarsan korkunç kaza gece 02.00 sularında Struma Otoyolu’nda meydana geldi. Türkiye’den dönen ve içinde 53 Makedon turist olan tur otobüsü önceki akşam 21.00 sıralarında Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a giriş yaptı. Otoyolda yakıt almak için mola veren otobüs Sofya yakınlarındaki Pernik kasabası yakınlarında aniden infilak ederek alev aldı. Araçta bulunan 12’si çocuk tam 46 kişi hayatını kaybetti. Ölen çocuklar arasında iki ikizin olduğu kaydedildi. Şoför de yanarak can verdi.

Haberin Devamı

Lastik patlamış

İkisi kadın 7 kişi ise alev topuna dönen otobüsten camı kırarak kurtulmayı başardı. Yaralılar Sofya’daki Pirigov Hastanesi’ne kaldırılırken, kaza yüzünden otoban iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Soruşturmayı yürüten Bulgar yetkililer kazanın şoförün uyuması veya otobüsteki teknik arızından dolayı kaynaklandığı üzerinde durmaya başladı. Ancak Bulgar basına konuşan görgü tanıkları otobüsün 20 dakika önce mola verdiğini, şoförün uyumasının mümkün olmadığını ifade etti. Kazadaki patlamanın sağ ön lastiğin patlamasıyla meydana geldiğine dikkat çeken görgü tanıkları, daha sonra otobüsün bariyerlere çarparak alev aldığını, çoğu uyuyan yolcuların kazanın farkına vardığında alevler içinde kaldığını ifade etti.

Haberin Devamı

2-3 dakikada yandı

Görgü tanıkları camı kırarak kurtulduklarını ancak otobüse daha sonra yaklaşamadıklarını kaydetti. Kaza anında otobüsün saatte 100 kilometrenin üzerinde bir hızla gittiği ve lastik patlayınca şoförün kontrolü kaybettiği kaydedildi. Pernik bölgesi güvenlik yetkilisi Vasko Pirgov, “Otobüs iki üç dakika içinde tamamen yanmış. Ön taraf tamamen yanmış demirler bile erimiş, takograf kartı da yangında eriyip gitmiş” diye konuştu. Ölenler arasında bir Sırbistan ve bir de Belçika vatandaşının olduğu kaydedildi. Feci kazada Nihal Olçok’un iki kuzeninin de yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Bulgaristan’da korkunç kaza

Feci kazada ölenler arasında Şefiya Osmanovska (başörtülü, gözlüklü), kızı Ayla Fera (mavi montlu) ve kız kardeşi Rabiya Sali’nin (başörtülü kahverengi çantalı) de olduğu öğrenildi.

Türkiye ve AB’den taziye

Korkunç kaza Türkiye ve Avrupa’da da büyük yankı yarattı. Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan’da meydana gelen otobüs kazası ile Varna’da huzurevi yangınında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda “Bulgaristan ve Kuzey Makedonya hükümetlerine ve halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel de “Düşüncelerimiz Bulgaristan’daki korkunç kazanın kurbanları, onların aileleri ve tüm ön saf çalışanları ile birlikte. AB elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır” dedi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de otobüs kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerini ileterek, “Bu korkunç zamanlarda Avrupa sizinle dayanışma içinde” dedi.