Dünya Camilla 6 Mayıs’tan itibaren ‘kraliçe’

Camilla 6 Mayıs’tan itibaren ‘kraliçe’

06.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Kralı 3. Charles için 6 Mayıs’ta taç töreni yapılacak. Charles’ın eşi Camilla’nın konsort unvanı da 6 Mayıs’tan itibaren kaldırılacak.

Camilla 6 Mayıs’tan itibaren ‘kraliçe’

Camilla artık İngiltere Kraliçesi olarak anılacak. Konsort, kralın eşi anlamını taşıyor. Londra’daki Westminster Abbey’de düzenlenecek törene çağrılan 2 bin konuğa gönderilecek davetiyelerde de “Majesteleri Kral III. Charles ve Kraliçe Camilla’nın taç töreni” ifadesi yer aldı. İngiltere tarihinde kralların eşleri sadece “Kraliçe” olarak anılırken, Camilla’ya Charles geçen yıl tahta çıktığında “Konsort Kraliçe” unvanı verilmişti.

Haberin Devamı

Camilla 6 Mayıs’tan itibaren ‘kraliçe’

6 Mayıs’taki taç töreni için hazırlanan davetiye.

Kraliçe istememişti

Charles 2005’te Galler Prensi olduğu sırada, Camilla ile “sivil” törenle evlendiğinde annesi Kraliçe 2. Elizabeth, düğüne katılmamıştı. Kraliyet, Camilla’nın Charles tahta çıktığında “Konsort Prenses” olmasını istiyordu. Charles’ın 1981 ile 1996 yılları arasında evli olduğu Prenses Diana’yı Camilla ile aldattığı iddiası nedeniyle bu evliliğin “göze batmaması” hedeflenmişti. Halkın 1997’de ölen Diana’ya sevgisi de Camilla’nın  arka planda durmasına yol açmıştı. Söz konusu unvan Camilla’nın (74) halkın saygısını kazandığını gösterdi.