Dünya Charles’ın itibarını kurtarma hamlesi

Charles’ın itibarını kurtarma hamlesi

27.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Buckingham Sarayı’nın Charles’ın kral olmasıyla İngiliz kraliyet ailesini konu alan “The Crown” dizisindeki “aldatan eş” tasvirine karşı harekete geçtiği öne sürüldü.

Charles’ın itibarını kurtarma hamlesi

Buckingham Sarayı’nın, İngiltere Kralı 3’üncü Charles’ın Prenses Diana ile sansasyonel evliliğine ve ihanet iddialarına odaklanan “The Crown” (Kraliyet) dizisinin 9 Kasım’da yayınlanacak 5’inci sezonu öncesi yeni kralın “itibarını” korumak için harekete geçtiği iddia edildi. 8 Eylül’de annesi Kraliçe 2’inci Elizabeth’in ölümünün ardından tahta geçen Charles’ın bir arkadaşı “The Telegraph” gazetesine yaptığı açıklamada dizinin “belgesel değil drama” olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Sömürü iddiası

Dizinin “insanların itibarını zedelemekten çekinmeyeceğini” söyleyen söz konusu kaynak, şovu “sömürü” olarak nitelendirerek “İnsanların unuttuğu şey, bunun merkezinde gerçek insanlar ve gerçek hayatlar olduğu” dedi. 

Kraliyet danışmanlarının da Charles’ın artık kral olmasının ardından dizideki “aldatan eş” tasvirine daha iyi karşı koyabileceklerine inandıkları belirtildi. Öte yandan, Kral Charles’ın 1996’da boşandığı Diana ile evliliği sırasında şu anki eşi Camilla ile ilişki yaşadığı iddia edilmişti. 1997’de trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana ise BBC’nin Panorama programı için gazeteci Martin Bashir ile yaptığı röportajda söz konusu ihaneti kabul ederek “evliliklerinde 3 kişi olduklarını” söylemişti. The Crown dizisinin yeni sezonu, bu röportajı ve Charles’ın evliliği sırasında Camilla ile yaşadığı ilişkiyi ele alması nedeniyle Buckingham’ı rahatsız ediyor.