Dünya Çin’den Kuzey Kore’ye uyarı

Çin’den Kuzey Kore’ye uyarı

13.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çin, ABD Başkanı Donald Turmp’ın “Kuzey Kore belasını arıyor” çıkışını “nükleer tehdit” ile yanıtlayan Kuzey Kore’ye “Provakasyonlara son verin” uyarısı yaptı.

Çin’den Kuzey Kore’ye uyarı

Çin Komunist Partisi’nin İngilizce resmi yayın organı “Global Times”ın başyazısında Kore Yarımadası’nda yükselen nükleer gerginlik ele alındı.
‘Çatışma yakın’

Başyazıda, “Washington’un Pyongyang’a yönelik en son tehdidi, Suriye’deki bir hava üssüne yapılan füze saldırıları nedeniyle daha ciddi görünüyor. Kuzey Kore ilk nükleer denemesini 2006’da gerçekleştirdiğinden bu yana, Kore Yarımadası askeri çatışmaya bu kadar yakın olmamıştı” denilirken, şu uyarıya yer verildi: “Pyongyang, 6. nükleer denemesini yakın gelecekte yaparsa, ABD’nin buna karşı savaş açma ihtimali her zamankinden daha yüksek olacak. Trump sözlerini yerine getiren bir adam olarak görünmek istiyor”.

Öte yandan Güney Koreli kaynaklar, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i 2011’de Pakistan’da öldüren ABD Donanması Özel Kuvvetleri “DEVGRU”nun veya eski adıyla “SEAL Team 6”nın, G. Kore’deki ortak tatbikata katılması için ülkeye geldiğini iddia etti. İddiaya göre grup, Kuzey Kore liderini ortadan kaldırmanın provasını yapacak.