Dünya Clinton'un Türkiye gezisi geçici olarak ertelendi

Clinton'un Türkiye gezisi geçici olarak ertelendi

02.02.2011 - 09:10 | Son Güncellenme:

.

Clintonun Türkiye gezisi geçici olarak ertelendi

Amerika’daki Türk çatı kuruluşları, başkent Washington’da Türkiye’ye yeni atanan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone onuruna bir resepsiyon verdi. Riccardone, Clinton’ın Türkiye gezisinin geçici olarak ertelendiğini söyledi. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın da katıldığı resepsiyona ilgi büyük oldu.

Haberin Devamı

Büyükelçi Francis Ricciardone, resepsiyon’da yaptığı konuşmada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın gelecek hafta başı gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinin, Orta Doğu ve Mısır’da yaşanan gerginliklerden dolayı geçici olarak ertelendiğini söyledi.

Ricciardone, gerek Clinton, gerek ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ile ilişkileri çok daha fazla geliştirmek ve ziyaret esnasında gereken zamanı sadece iki ülkeyi ilgilendiren gündemler üzerine yoğunlaştırabilmek amacıyla geçici olarak ertelediklerini söyledi.

-BÜYÜKELÇİ TAN: RICCIARDONE’NİN ATANMASI TÜRKİYE İÇİN ŞANS-

Büyükelçi Namık Tan da resepsiyonda yaptığı konuşmada Ricciardone’in Türkiye’ye atanmasının Türkiye için bir şans olduğunu bildirdi. Tan, bölgeyi ve özellikle Türkiye’yi son derece iyi tanıyan Büyükelçi Ricciardone’un iki ülkenin ilişkileri açısından değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

-TADF BAŞKANI BOZTEPE: BÜYÜKELÇİ TAN, ABD’DEKİ ÇATI KURULUŞLARINI BİRARAYA GETİRDİ-

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, Büyükelçi Ricciardone’un son derece düzgün Türkçe’si, karizmatik yapısı, bölge ve Türkiye hakkındaki derin bilgisinin iki ülke ilişkileri açısından son derece önemli olduğunu belirterek , "Her iki Büyükelçi ile aynı anda çalışma fırsatımız olması da bizim şansımız. Amerika’daki çatı kuruluşları bir araya getiren, toplumun birliği ve dirliği için inanılmaz bir özveriyle çalışan Büyükelçi Tan, herkesin gönlünü fethetti. Bugüne kadar görmediğimiz bir hareketlilik ve dayanışma varsa burada tek pay sahibi Büyükelçi Tan’dır" dedi.

"Bugüne kadar bir ilk olarak çatı derneklerin bir araya gelerek ortak paydalarda buluşup zemin yoklamaları bu konudaki en büyük ispattır" diyen Boztepe, Mart ayında Asamble ile ortak yapacakları ve açılışını Clinton ile Davutoğlu’nun yapacağı Ulusal Liderlik Konferansında özelikle Türk-Amerikan ilişkileri konusunda bir ilke imza atacaklarını ifade etti.