Dünya COP22 Zirvesi ‘Akdeniz’ için Antalya’da toplanacak

COP22 Zirvesi ‘Akdeniz’ için Antalya’da toplanacak

11.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Akdeniz’in Deniz Çevresinin ve Kıyı Alanlarının Korunması (Barselona) Sözleşmesi’nin 22. Taraflar Konferansı’nın (COP22) 7- 10 Aralık’ta Antalya’da yapılacağını açıkladı.

COP22 Zirvesi ‘Akdeniz’ için Antalya’da toplanacak

Zirvenin teması, “Mavi Bir Akdeniz’e Doğru: Çöpsüz Miras Bırakmak; Biyolojik  Çeşitliliği Korumak, İklim Dengesini Sürdürmek” olarak belirlendi. Bakan Murat Kurum, İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı kapsamında (COP26) ziyaret ettiği Türkiye standında zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

‘Katkı sağladık’

COP26 kapsamında Türkiye olarak, 40’ın üzerinde yan etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Kurum, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını katılımcılarla paylaştıklarını kaydetti. Glasgow’da 2 hafta boyunca devam eden müzakerelerde tarafların iklim değişikliğiyle  mücadelede iş birliği konularını müzakere ettiğini vurgulayan Kurum, “Biz de Türkiye olarak müzakere süreçlerine önemli katkılar sağladık” dedi. Bakan Kurum, Antalya’da yapılacak zirveye Akdeniz’e kıyısı olan 21 ülkenin çevre bakanlarının, delegelerin, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin katılacağını söyledi.