Dünya 'Demir adam'ın bu özelliği kimsede yok! 47 kiloluk top mermisi bile yıkamadı

'Demir adam'ın bu özelliği kimsede yok! 47 kiloluk top mermisi bile yıkamadı

23.05.2023 - 12:22 | Son Güncellenme:

Hayatını değiştiren gelişmeyi fark ettiğinde ergenlik çağındaydı. Yaşıtlarının aksine karnına aldığı darbelerden dolayı bir acı hissetmiyordu. Bunu test etmek isteyen pek çok arkadaşı onu görünce karnına yumruk atmaya başladı. Artık yumruklarla da yetinmiyor, karnına balyoz darbeleri alıyor hatta ağır siklet şampiyonunun bile karnına yumruk atmasına izin veriyordu. Ancak bir süre sonra tehlikenin dozunu daha da artırdı ve doğrudan karnına 47 kiloluk bir top mermisi attırarak yeni bir rekor daha kırdı.

Demir adamın bu özelliği kimsede yok 47 kiloluk top mermisi bile yıkamadı

Derleyen: Betül Topaklı / Milliyet.com.tr - Frank Richards, ABD'nin Kansas Eyaleti’nin Minneapolis ilçesinde 1887 yılında doğdu. Normal ve sağlıklı bir çocuk olarak dünyaya gelen Frank, ergenlik çağına geldiğinde ise akranlarında olmayan bir özelliğini keşfetti. Antrenman ya da herhangi bir çalışma yapmamasına rağmen karnına aldığı darbelerden acı hissetmiyordu. Bunu test etmek isteyen pek çok arkadaşı Frank’i görünce karnına yumruk atmaya başladı. Bu durum kısa sürede bir akım haline geldi. Frank, yaşadığı Minneapolis'teki herkes tarafından o kadar tanınmaya başladı ki tüm Kansas eyaleti, onun hiç korkmadan karnına darbe almasını ve sonrasına hiçbir zarar görmemesini izlemeye gitti.

Haberin Devamı

Demir adamın bu özelliği kimsede yok 47 kiloluk top mermisi bile yıkamadı

MİDE KASLARI ÇOK GÜÇLÜYDÜ

Frank 1000'den fazla darbe almasına rağmen karnı asla morarmıyordu. Bunun nedeni onun karnına aldığı darbelere karşı demir gibi çok güçlü duran mide kaslarıyla doğmuş olmasıydı. Aslında bu durum Frank’in diğer insanlarda olmayan bir vücuda sahip olduğunun bir göstergesiydi.

ABD'deki pek çok kişinin beğenisini kazanan Frank, 1900'lerin başında sirke katıldı. Tüm ABD'yi dolaşıp akılalmaz vücudunu sergilemeye devam eden Frank artık yumruklarla da yetinmiyor, karnına balyoz darbeleri alıyordu.

AĞIR SİKLET ŞAMPİYONUNDAN YUMRUK YEDİ

Demir adam Frank, sirkte birkaç yıl geçirdikten sonra ABD'yi tek başına gezmeye karar verdi. O zamana kadar bu inanılmaz yeteneği tüm ülke tarafından biliniyordu. İnsanların kelimenin tam anlamıyla karnının üzerinde zıplarken yaptığı gösterileri giderek daha tehlikeli hale geliyordu. Frank, ağır siklet şampiyonu Jack Dempsey’in de karnına yumruk atmasına izin verdi. Dempsey, toplamda 75 kez Frank’in midesine vurdu. Frank hiçbir darbeden etkilenmedi.

Haberin Devamı

Demir adamın bu özelliği kimsede yok 47 kiloluk top mermisi bile yıkamadı

‘ACIYI HİSSEDİYORUM FAKAT…’

1932 yılına gelindiğinde ise Frank tehlikenin dozunu daha da artırdı. Doğrudan midesine 47 kiloluk bir top mermisi attırarak yeni bir rekor daha kırmaya karar verdi. Çoğu insanın organları söz konusu top güllesinin büyük basıncı altında ezilirdi ancak Frank bu baskıya karşı da hiçbir şey hissetmedi. Bu rekor sonrası Frank, ‘Topçu’ lakabını aldı.

Peki Frank, 47 kilo ağırlığındaki bir top mermisi karnına atıldığında ne hissediyordu? Demir adam Frank  bu soruyu New York Times'tan bir gazeteciye şöyle cevapladı:

“Güllenin hızının getirdiği acıyı hissediyorum ancak adrenalin patlamasının tadını çıkardığım için buna dayanabiliyorum. Top mermisinden aldığım etki çok yorucu olduğu için performansı günde sadece iki kez yapıyorum. Kalabalığa âşığım ve alkışlanmak beni çok mutlu ediyor.”

İNSANLAR İNANMAKTA ÇOK ZORLANDI

Frank’in gülle tarafından vurulduğunu görmek isteyen binlerce insan her gün bir araya gelip onu izliyordu. Çünkü hiç kimse onun yeteneğinin doğru olduğuna inanmıyor,  gözleriyle görmek istiyorlardı. İnsanlardan aldığı ilgiden ve başarısından dolayı gurur duyan Frank,  performanslarına hız kesmeden devam etti.

Demir adamın bu özelliği kimsede yok 47 kiloluk top mermisi bile yıkamadı

82 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ

Tarihte inanılmaz yetenekleri dolayısıyla bilim kurgu filmlerinden çıkarılmış gibi görünen pek çok insan oldu. Bunlardan biri de Frank Richards’dı. Frank, bugün unutulmuş olsa da 20. yüzyılda 47 kiloluk gülleye dayanması ve herhangi bir zarar görmemesiyle popüler oldu. Söz konusu yıllarda gösterilerine ara vermeden devam eden Frank, 1969 yılında 82 yaşında hayatını kaybetti.