Dünya Deyrizor’da ABD araya girdi

Deyrizor’da ABD araya girdi

05.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suriye’nin Deyrizor kentinde Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’yi barındıran Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki şiddetli çatışmalar sonrası Washington araya girdi.

Deyrizor’da ABD araya girdi

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ethan Goldrich ile DAEŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri Komutanı Joel B. Vowell’ın, Deyrizor kentinde Arap aşiretleri ve SDG komutanlarıyla görüşmeler yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki üst düzey ABD’li yetkilinin Pazar günkü görüşmelerinde yerel anlaşmazlıkların ele alındığı ve “şiddetin mümkün olan en kısa sürede yatışması ve kayıpların önlenmesinde” mutabık kalındığı kaydedildi. Batılı diplomatlar, Washington’ın bölgede gerilimi yatıştırmak üzere Araplara daha fazla söz hakkı verilmesi için bastırdığını kaydetti.

Fırat Nehri’nin doğusunda Arap aşiretlerin yoğun olduğu bölgede YPG hakimiyetine karşı aşiretlerin ayaklanmasında şimdiye kadar 150 kişinin öldüğü belirtiliyor. SDG, Arap aşiretleriyle yaşanan son çatışmalardan İran ve Şam yönetimini sorumlu tutuyor. Bölgedeki gelişmeler Türkiye tarafından da yakından takip ediliyor.