Dünya Diş tedavisi bu hale getirdi! 'Canavar gibi hissediyorum' diyerek paylaştı, sosyal medyayı sarstı

Diş tedavisi bu hale getirdi! 'Canavar gibi hissediyorum' diyerek paylaştı, sosyal medyayı sarstı

20.04.2024 - 14:07 | Son Güncellenme:

Yıllardır yaşadığı 'ızdırap verici' ağrılar, zavallı kadını zorlu bir diş implantı yaptırmaya sevk etti. Prosedürden sonra, hızla tüm yüzüne yayılan morluklar ve dayanılmaz acı hakkında konuşan kadın, yaşadığı korku dolu saatleri anlattı.

Diş tedavisi bu hale getirdi Canavar gibi hissediyorum diyerek paylaştı, sosyal medyayı sarstı

Amerikalı Jessica Macko, gençken yaşadığı yeme bozukluğunun tüm dişlerini 'aşındırması' sebebiyle 'ızdırap verici' ağrılar yaşıyordu. 44 yaşındaki kadın, devam eden diş sorunlarından kurtulma umuduyla diş implantı yaptırmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Uygulanan prosedür, dört diş implantından oluşan bir setin 'gevşek, çürük, eksik dişlerin' yerine geçtiği bir işlem olarak tanımlanıyor.

SAATLER İÇİNDE YAYILDI

Macko doktorlar tarafından morarma konusunda uyarılmış olmasına rağmen, ağrının bu denli 'acımasız' ve morarmanın bu kadar şiddetli olmasını beklemediğini kaydetti. Kadın, tedaviden sonraki dördüncü günde yüzünün bir videosunu yayınladı ve bir 'canavar' gibi göründüğünü söyleyerek, prosedüre benzer bir tepki veren birileri varsa kendisine ulaşmalarını istedi.

Diş tedavisi bu hale getirdi Canavar gibi hissediyorum diyerek paylaştı, sosyal medyayı sarstı

Korkunç morluklar ilk olarak boynunda ve çenesinde görünüp yüzüne yayıldı. Her geçen saat daha da kötüleşti, hatta gözlerinin altına kadar ulaştı. İki hafta sonra, morarma ve şişlik önemli ölçüde azaldı ve üç çocuk annesi, aşırı morarmanın 'nadir' bir vaka olduğuna inanarak hala tedaviyi tavsiye ediyor.

Haberin Devamı

'TÜM DİŞLERİNİZ ÇEKİLİYORMUŞ GİBİ'

Jessica yaşadığı acı verici tecrübeyi şöyle anlattı: 

"İmplantları taktırdığımın ertesi günü yüzüm aşırı derecede şişti, ertesi gün morluklar başladı. Oldukça korktum. Her geçen saat daha da kötüleşmeye devam ediyordu. Morarmaya meyilliyimdir. Ancak daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Ben bir sanatçıyım, bu yüzden izlemesi çok güzeldi ama bir yanda da korkunçtu çünkü daha önce kimsenin yüzünde böyle bir morarma görmemiştim. Çenemde ve boynumdaydı, sonra yayılıp burnuma ve göz altıma ulaştı, neredeyse yüzümün tamamını kapladı. Çok acıyordu. Tüm dişleriniz çekiliyormuş gibi... Ancak başka seçeneğim yoktu çünkü sürekli diş ağrısı çekiyordum."

Jessica'nın diş sorunları, yeme bozukluğu sebebiyle henüz küçükken başladı. Zavallı kadın, "Bazı sağlık sorunlarından dolayı dişlerimin hepsi neredeyse çürüyordu ve ıstırap verici bir acı çekiyordum" diyor.

Aynı zamanda anemi hastası olduğunu açıklayan Jessica, bunun morlukları kötüleştirmiş olabileceğini düşünüyor ve ameliyattan hiç pişmanlık duymadığını belirterek, başkalarını da teşvik ediyor.