Dünya Dışişleri’nde elçi operasyonu yolda

Dışişleri’nde elçi operasyonu yolda

30.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri’nde elçi operasyonu yolda

Dışişleri’nde elçi operasyonu yolda


       Türkiye'nin yurt dışındaki önemli merkezlerde görev yapan deneyimli büyükelçilerinden bir bölümünün görev sürelerinin dolması nedeniyle merkeze alınmaları gündemde. Çoğu yurt dışında beşinci yıllarını tamamlayacak olan büyükelçilerden merkeze dönmelerini sözkonusu olanlar arasında, Cenevre'deki AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yalım Eralp, New York'taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Volkan Vural, Berlin Büyükelçisi Tugay Uluçevik de bulunuyor. Yurt dışında görev süresini dolduran Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Baki İlkin'in de merkeze alınabileceği öğrenildi.
       Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Korkmaz Haktanır'ın Londra'ya atanması üzerine, bu görevi yürüten Büyükelçi Özdem Sanberk de Ankara'ya dönecek. Haktanır'ın yerine, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Faruk Loğoğlu'nun Müsteşarlık görevine gelmesi bekleniyor.
       Diplomasinin ağır toplarının Ankara'ya dönmesi, bu büyükelçiler için merkezde görev bulunması sıkıntısına yol açacak. Aralarında Eralp'in de bulunduğu bir grup büyükelçinin istifa ederek, özel sektöre geçebileceği konuşuluyor