Dünya Disney emlak işine giriyor

Disney emlak işine giriyor 

18.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük medya şirketi olan ve tema parklarıyla bilinen Walt Disney Company, ABD genelinde konut siteleri tasarlayacağını açıkladı. Disney, Kaliforniya'daki Rancho Mirage'da müstakil evler ve apartmanlar dahil olmak üzere 1.900 konut birimine sahip 618 dönümlük bir yerleşim alanı olan projesinin adınınsa “Cotino” olduğunu duyurdu.

Disney emlak işine giriyor

Alanda mağazalar ve bir sahil otelinin 24 dönümlük bir lagünün etrafında toplanacağı belirtilirken, bazı mahallelerin 55 yaş ve üstü sakinler için özel yapılacağı açıklandı. Şirketin kurucusu Walt Disney’in ortaya attığı ancak 1966'da öldüğünde rafa kaldırılan projenin tema parkı yaratıcıları tarafından tasarlanacağı belirtildi. 

Haberin Devamı

Şirket, konut topluluklarında, hikaye anlatımını “hikayeyi yaşamaya” genişleteceğini söylediği bir "sihir" yaratmayı hedefliyor. Konutların fiyatını açıklamayan Disney Parks Başkanı Josh D'Amaro, "Walt Disney, birbiriyle bağlantılı, entegre, hikaye tabanlı bir topluluk oluşturmaya çalışıyordu" dedi. Cotino’nun Disney tarafından geliştirilen ilk "Storyliving" (kişinin pasif bir şekilde hikayeyi seyretmesi yerine, hikayenin içinde yaşadığı ve değiştirebildiği deneyim) olacağı belirtildi.