Dünya Dünyanın en acımasız mafyası! Binlercesinin gizli hayatı ortaya çıktı...

Dünyanın en acımasız mafyası! Binlercesinin gizli hayatı ortaya çıktı...

08.06.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

İtalya'nın güneyde yer alan en fakir bölgesi Calabria'yı kendilerine merkez edindiler. Sayısız suça imza atarak sadece ülkeye değil tüm dünyaya korku salarak tehlikenin ta kendisi oldular. Küresel bir problem haline gelen organize suç örgütüyle ilgili ortaya çıkanlar dünyayı dehşete düşürdü.

Dünyanın en acımasız mafyası Binlercesinin gizli hayatı ortaya çıktı...

Güney İtalya'daki Calabria'dan çıkan Ndrangheta mafyası, sadece ülkenin değil aynı zamanda dünyanın en güçlü mafya yapılanmalarından biri olarak nitelendiriliyor. Ndrangheta üzerine kitaplar yazan organize suç uzmanı Prof. Antonio Nicaso, bu örgüt hakkında "Ndrangheta yalnızca Calabria'nın sorunu değil. Tüm dünya çapında bir fenomenden bahsediyoruz" ifadelerini kullanıyor. Aynı şekilde Avustralya Federal Polisi Komiser Yardımcısı Nigel Ryan da, "'Ndrangheta sadece Avustralya'nın sorunu değil. Onlar küresel bir problem ve dünyadaki kokainin yüzde 70'inin kaçakçılığından sorumlular. Ayrıca Avustralya'da esrar ve metamfetamin kaçakçılığı da yapıyorlar" diyerek suç örgütünün ne denli tehlikeli olduğunu anlatıyor.

Haberin Devamı

ÜLKENİN EN ZENGİN VE GÜÇLÜ MAFYASI

Merkezi, İtalya'nın en yoksul bölgesi olarak bilinen Calabria'nın olduğu 'Ndrangheta, hala ülkenin en güçlü ve zengin mafya örgütü olarak anılıyor. Örgütün, büyük kısmı uyuşturucu kaçakçılığından olmak üzere yılda yaklaşık 50 milyar euro'luk ciroya sahip olduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın en acımasız mafyası Binlercesinin gizli hayatı ortaya çıktı...

Uluslararası alanda da en yaygın organize suç örgütlerinden biri olan 'Ndrangheta, Avrupa kokain piyasasın hakimi olarak anılıyor. Örgütün faaliyet gösterdiği ülkeler arasında İspanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, İsviçre, Kanada, ABD, Kolombiya ve Avustralya var.

GİZLİ HAYATLARI DEŞİFRE OLDU

Şimdilerde ise özellikle Avustralya'da, organize suç örgütünü çökertmek için ciddi bir çaba söz konusu. Dünyanın en tehlikeli suç çetelerinden bazılarına sızmak için kullanılan "Truva atı" uygulaması, polisin, yasadışı işlerini yürütmek için Avustralya'da yaşayan, ünlü İtalyan mafyasının 5000'den fazla üyesini tespit etmesini sağladı.

Haberin Devamı

Avustralya Federal Polisi, kullandıkları gizli uygulama AN0M'in tarihte organize suçlara karşı en büyük ve en önemli baskılardan birini yapmalarını sağlamalarından bir yıl sonra, 'Ndrangheta mafyasından 14 kişi de dahil olmak üzere 51 İtalyan organize suç klanını soruşturuyor.

Dünyanın en acımasız mafyası Binlercesinin gizli hayatı ortaya çıktı...

Avustralya Federal Polisi'nin elinde, şifreli uygulama AN0M'den alınan verilere dayanan ve mafya üyeleri hakkında kapsamlı bir dosya var. Yeni Güney Galler, çok sayıda İtalyan suç klanına ev sahipliği yapıyor. Sydney'de İtalyan suç örgütlerinin 14'ünün işlerini bölgesel olarak yürüttüğü aktarılırken, Victoria'da 14, Güney Avustralya'da dokuz, Batı Avustralya'da dört ve Queensland'de iki tane var.

TEHLİKELİ İŞBİRLİĞİ

Klanlar ülke çapında faaliyet gösteriyor ve kanun kaçağı motosikletler, Orta Doğu çeteleri ve Güney Amerika kartelleri dahil olmak üzere çok çeşitli organize suç gruplarıyla yakın işbirliği içinde çalışıyor.

Polis şimdi, İtalyan organize suçlarının küresel ağlarını bozmak için umutsuz bir çaba içinde Kolombiyalı, ABD'li ve İtalyan kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışıyor.

Haberin Devamı

KANLI PARALARINI İNŞAAT, TARIM VE YEMEK İŞLETMELERİNE YATIRIYORLAR

Avustralya Federal Polisi Komiser Yardımcısı Nigel Ryan yaptığı açıklamada, "Ndrangeta üyelerinin Avustralya'da cezasız bir şekilde faaliyet göstermesine izin veren gizlilik perdesini kaldırmaya başladıklarını söyledi. Ryan ayrıca, birçok çete üyesinin mütevazı evlerde lüksten uzak hayatlar sürerek polisin dikkatini çekmeden yaşadığının altını çizdi ve gayri meşru servetlerini inşaat, tarım ve yemek işletmelerine yatırdığını söyledi.

Dünyanın en acımasız mafyası Binlercesinin gizli hayatı ortaya çıktı...

'Ndrangheta, Avustralya'yı yasadışı uyuşturucularla dolduruyor ve Avustralyalı yasadışı motosiklet çetelerinin iplerini de elinde bulunduruyor.

EN TEHLİKELİ SUÇLULAR LİSTESİNİN TEPESİNDE

İtalya polisi, 2007 yılından beri en tehlikeli suçlular listesinin başında bulunan 'Ndrangheta mafyası lideri 'Ndrangheta mafyası lideri Francesco Pelle'yi, koronavirüse yakalandığında Portekiz'in Lizbon kentinde tedavi gördüğü Lizbon Sao José Hastanesi'nde yakalamıştı. Pelle hakkında, 2006 yılında San Luca'da farkı mafya ailelerinin karıştığı bir kan davasında, onlarca kişinin öldüğü ve bir çocuk dört kişinin yaralandığı bir çatışma nedeniyle kesinleşmiş ömür boyu hapis cezası bulunuyordu.

Haberin Devamı

'Ndrangheta ile bağlantılı oldukları iddiasıyla yüzlerce kişinin yargılanmasına geçen yılın ocak ayında başlanmıştı. Dev davada ilk karara göre 70 mahkumiyet çıkmıştı.

Dünyanın en acımasız mafyası Binlercesinin gizli hayatı ortaya çıktı...