Dünya Dünyanın en ‘tatlı’sıyız! Dondurma, baklava...

Dünyanın en ‘tatlı’sıyız! Dondurma, baklava...

07.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm ülkelerde popüler olan uluslararası “TasteAtlas” rehberinin dünyanın “en iyi tatlıları” değerlendirmesinde, Türkiye’den 7 tatlı birden listeye girdi.

Dünyanın en ‘tatlı’sıyız Dondurma, baklava...

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Türk mutfağının muhteşem lezzetlerinin, tatlılarının sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı etkileyerek uluslararası değerlendirmelerde puan toplaması yiyecek, içecek sektörünü çok mutlu edip, gururlandırıyor. Uzun zamandır tüm ülkelerden özgün lezzetlerle ilgili paylaşımlar yapan ve listeler yayımlayan ünlü online seyahat rehberi “TasteAtlas” da Türkiye’nin özgün tatlarını sık sık ön plana çıkarıyor. TasteAtlas’ın “dünyanın en iyi tatlıları” ve “en iyi sandviçleri” listesinde de yine Türkiye vardı. 

Haberin Devamı

DONDURMA, BAKLAVA 

Cezayir’in “Makroud el louse” kurabiyesinin en iyi tatlı seçildiği listede Türkiye’den 7 tatlı yer aldı. 100 tatlının bulunduğu listede Türkiye’den en iyi dereceyi 9’uncu sıraya girmeyi başaran Kahramanmaraş dondurması elde etti. Listede Gaziantep baklavası 17’nci, fıstıklı sarma 23’üncü sırada yer aldı. Baklava listede 29’uncu sırada kendine yer bulurken, irmik helvası 46’ncı, kazandibi 51’inci, fırın sütlaç 52’nci oldu.

TOMBİK DÖNER EN İYİ SANDVİÇ

“TasteAtlas”ta verilen puanlarla oluşturulan listelerden biri de “Dünyanın en iyi sandviçleri” konusundaydı. Bu listede de Türkiye’nin çok sevilen tombik döneri en yüksek puanı alarak birinci oldu ve “en iyi sandviç” ünvanını kazandı. Dönerin sınırlarımızı aşarak Türklerin yaşadığı her yerde ne kadar popüler olduğu, özellikle Almanya’da kuyruklar oluşturacak kadar sevildiği biliniyor. TasteAtlas’ın prestijli listelerinin lezzet eleştirmenlerinin incelemeleri ve araştırmalar doğrultusunda hazırlandığının bilinmesi, bu birinciliği daha da değerli kılıyor.