Dünya Dünyanın en uzak postanesinde aylık 53 bin TL maaşla iş ilanı

Dünyanın en uzak postanesinde aylık 53 bin TL maaşla iş ilanı

29.05.2023 - 13:12 | Son Güncellenme:

Nüfusu en fazla 32 kişiye çıkan ıssız adadaki postanede çalışacak iki kişiye altı aylık sözleşme önerilecek. Sıcaklığın en fazla 9 dereceye çıktığı adaya, 1300 kilometrelik deniz yolculuğuyla ulaşılabiliyor.

Dünyanın en uzak postanesinde aylık 53 bin TL maaşla iş ilanı

Atlantik Okyanusu'nda yer alan ve nüfusu yalnızca 16-32 kişi arasında değişen Güney Georgia Adası ayrıca, dünyanın en uzak postanesine ev sahibi olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Personel üç postane işletiyor ve ortak konaklama yerlerinde yaşıyor.

Güney Sandwich Adaları'nın da dahil olduğu Güney Georgia Adası'nda son derece çetin şartlar hakim. Yılın yarısında ıssız, ayrıca yaz aylarında dahi sıcaklıklar güçlükle 9 dereceye yükseliyor.

Haberin Devamı

İngiliz Denizaşırı Bölgesi olan adada şimdi, altı aylık çalışma sözleşmesi karşılığı yeni çalışma arkadaşları aranıyor. İlana göre, ekip çalışma arkadaşlarının masa oyunlarından hoşlandığını belirtiliyor ve şu ifadeler ekleniyor:

"Vahşi yaşamı izlemek, yürüyüş yapmak ve koşu yapmak için pek çok fırsat var."

Dünyanın en uzak postanesinde aylık 53 bin TL maaşla iş ilanı


1287 KM GEMİ YOLCULUĞU

Postane görevlilerine altı aylık çalışma için 13.000 £ (yaklaşık 322 bin Türk Lirası) ödeme yapılacağı duyuruldu. Ancak yeni postacıların, havalimanı bulunmayan adaya Falkland Adaları'ndan yola çıkarak yaklaşık 1,287 km (800 mil) deniz yolu kat ederek ulaşmaları bekleniyor.

Dünyanın en uzak postanesinde aylık 53 bin TL maaşla iş ilanı

ZİYARETÇİLER AKIN EDİYOR

Adada, dondurucu Antarktika kışında araştırma istasyonu açılıyor ve meraklı turistlerin bulunduğu yolcu gemilerinden 14 bin kadar ziyaretçi; deniz kuşlarını, penguenleri ve kürklü fokları izlemek için bölgeye akın ediyor. Foklar dışarıdaki kumsallarda doğum yapıyor ve penguenler caddelerde yollarda gezintiye çıkıyorlar.

Haberin Devamı

Postane mağazası ise, ziyaretçilerine alışveriş şansı da sunuyor. Satılan ürünler arasında pullar, kartpostallar ve turistik Güney Georgia ürünleri yer alıyor. Posta gönderme imkanı sunulsa da, Falkland Adaları üzerinden sahiplerine ulaşması iki ay veya daha fazla süreceği akılda tutulmalı.