Dünya 'Dürüst olmak gerekirse endişelerim vardı...' Onlara kimse engel olamadı!

'Dürüst olmak gerekirse endişelerim vardı...' Onlara kimse engel olamadı!

09.02.2022 - 07:06 | Son Güncellenme:

Kadın-erkek ilişkilerinde kadınların boy üstünlüğü bazıları tarafından 'normal' karşılanmıyor olabilir ancak bunu hiçbir şekilde sorun olarak görmeyen pek çok çift var. Üstelik bunlar arasında ünlü isimler de yer alıyor. İşte uzun boyun cazibesinden ziyade aşkın gücüne inanan çiftlerin hikâyesi...

Derleyen: Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - ABD'nin New York şehrinde yaşayan Mia Wilson, kocasından yaklaşık 18 santimetre daha uzun olduğu için aldığı tuhaf yorumları sosyal medya hesabında paylaştı. Mia Wilson'ın bir arkadaşı, düğününden birkaç hafta önce aniden evlilik kararının yanlış olabileceğini düşündüğünü itiraf edince, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Genç kadının kafası karışırken, arkadaşı sadece kocasıyla arasındaki boy farkı yüzünden bu evliliğe karşı çıktığını dile getirdi. Mia, "Cinsiyetlerimiz tersine çevrilseydi, hiç dikkate değer olmayan bu boy farkı herhangi bir sorun yaratmayacaktı. Görünüşe göre aramızdaki 18 santimetrelik bu fark, bazı insanlar için oldukça endişe verici ve kafa karıştırıcı görünüyor" diyor.

'GÖZLERİNİZ NİŞANLINIZINKİNDEN DAHA YUKARIDA'

Haberin Devamı

Oysa boy farkı çevresindeki arkadaşları için bu büyük bir sorunken, Mia için herhangi bir sorun teşkil etmedi. Mutlu çift, bir gazetede düğünlerini duyurmak için gönderdikleri fotoğraf karşısında çalışanların şaşkına döndüklerini aktardı. Hatta çalışanlar o kadar endişenmişler ki Mia, fotoğrafa baktıktan sonra bir personelin onlarla yaptığı konuşmayı şöyle anlattı: "Duyuru için fotoğrafa bakan personel, 'Üzgünüm ama fotoğraftaki konumunuza göre gözleriniz nişanlınızınkinden daha yukarıda ve ondan birkaç santim uzunmuşsunuz gibi görünüyor. Başka fotoğrafınız var mı?' diye sordu. Ben de aslında ondan daha uzun olduğumu ancak bu farkın birkaç değil, 18 santimetre olduğunu ve isterse bunu gösteren bir sürü fotoğraf gönderebileceğimi söyledim. Bu cevaptan sonra tam bir sessizlikle karşılandım ve bu 3 yıl gibi hissettiren yaklaşık 10 saniyelik bir sessizlikti."

Dürüst olmak gerekirse endişelerim vardı... Onlara kimse engel olamadı


Tüm güçlüklere rağmen Mia, diğer insanların boyla ilgili basmakalıp varsayımlarını umursamadığını yineleyip şunları söyledi: “Gerçek şu ki kocamın boyunu görmüyorum ve o da benimkini görmüyor. O sevecen, oldukça iyi ve son derece komik bir insan."

Haberin Devamı

Dürüst olmak gerekirse endişelerim vardı... Onlara kimse engel olamadı

GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİLER

Bu durumda olan pek çok çift var ancak Kuzey Galler'de yaşayan evli bir çift, aralarındaki büyük boy farkı sebebiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 33 yaşındaki James Lusted ve 27 yaşındaki eşi Chloe arasında neredeyse 61 santimetre fark var. James, en nadir cücelik biçimlerinden birine sahip. Bu durum, yaşam boyunca kemik ve kıkırdak gelişimi üzerinde büyük etkisi olan genetik bir bozukluk olarak biliniyor. James Lusted için cücelik durumu, her zaman özel biriyle tanışıp tanışamayacağını sorgulamasına neden olmuş.

Guinness Rekorlar Kitabı'na ve ulusal yayıncılara yaptığı konuşmada, "Kendi kendime cüceliğin bana ait olmadığını, cüceliğin sahibi olduğumu söylemek zorunda kaldığım bir noktaya geldim. Sadece herkesle aynı olmak istedim. Hayatımı büyük bir şekilde, küçük bir bedende yaşamak istedim" açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

'İNSANLARIN VERECEĞİ TEPKİ KONUSUNDA ENDİŞELİYDİM'

James hem oyuncu hem de sunucu olarak çalışıyor. Karısı Chloe ise bir öğretmen ve çift resmi olarak 2 Haziran 2021'de evli çiftler arasındaki en büyük boy farkı rekorunu kırdı. Chloe, James ile tanışana kadar tipinin hep kendinden daha uzun boylu erkekler olduğunu dile getiriyor. Chloe, "Dürüst olmak gerekirse, bu birlikteliğe insanların nasıl tepki vereceği konusunda endişelerim vardı" diye konuşuyor.

5 yıldır evli olan çift, Chloe üniversitede okurken tanışmış ve şimdi ise Olivia adında 2 yaşında bir kızları var. Mutlu çiftin, ilişkileri hakkındaki sözleri ise ders niteliğinde: "Aşk hikâyemiz bize bir kitabı kapağına göre yargılayamayacağımızı ve insanları kim olursa olsun sevmeyi öğretti. Bu hayatta âşık olacağınız kişiyi seçebileceğinizi de sanmıyoruz."

Dürüst olmak gerekirse endişelerim vardı... Onlara kimse engel olamadı

Aralarındaki boy farkı nedeniyle adından söz ettiren tek çift elbette onlar değil. Öyle ki ünlülerin dünyasında da dikkat çeken örneklere rastlamak mümkün.

Haberin Devamı

Game of Thrones dizisiyle ününe ün katan Amerikalı oyuncu Peter Dinklage ve eşi Erica Schmidt boy farkının en çok konuşulduğu ünlülerden. Peter Dinklage 1.35 santimetre iken, eşi 1.68 boyunda.