Dünya EA hack’lendi!

EA hack’lendi!

12.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük video oyunu şirketlerinden olan Electronic Arts’ın (EA) hack’lendiği açıklandı.

EA hack’lendi

ABD merkezli şirket, bilgisayar korsanlarının FIFA 21  Battlefield, Need For Speed ve Star Wars gibi popüler oyunlarda kullanılan Frostbite kaynak kodlarını çaldığını bildirdi.

Haberin Devamı

EA sözcüsü toplamda 780 GB’lık verinin çalındığını belirterek “Sınırlı miktarda oyun kaynak kodunun ve ilgili araçların çalındığı ağımıza yeni bir izinsiz giriş olayını araştırıyoruz” dedi. Hacker’ların oyuncuların verilerine ulaşmadığını vurgulayan sözcü açıklamasında “Oyuncu gizliliğine yönelik herhangi bir risk olduğuna inanmak için hiçbir nedenimiz yok” ifadelerini kullandı.

Hacker’ların ise forumlarında çaldıkları verilerin reklamını yaparak “tüm EA hizmetlerini kullanıcılara sunabilecek kapasitemiz var” açıklamasında bulundu. Öte yandan, ‘Emsisoft’ şirketinde siber güvenlik uzmanı olan Brett Callow, kaynak kodu üzerindeki kontrolü kaybetmenin EA’nın işi için sorun yaratabileceğini söyledi. Callow, “Kaynak kodu, teorik olarak, diğer geliştiriciler tarafından kopyalanabilir veya oyunlar için hack oluşturmak için kullanılabilir” dedi.