Dünya Efsanevi 'canavar' yeniden gündemde! Bu sefer kilometrelerce ötede görüntülendi

Efsanevi 'canavar' yeniden gündemde! Bu sefer kilometrelerce ötede görüntülendi

07.01.2023 - 17:19 | Son Güncellenme:

İskoçya'nın Loch Ness Gölü'nde defalarca görüldüğü iddia edilen ve tarih öncesine ait bir canlı olduğu düşünülen canavara ilişkin söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. 'Nessie' olarak adlandırılan efsanevi canlıya ilişkin son iddialar ise duyanları şaşkına çevirecek cinsten.

Efsanevi canavar yeniden gündemde Bu sefer kilometrelerce ötede görüntülendi

Milliyet.com.tr - ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinin Atlantic Beach Kasabası kıyılarında geçtiğimiz 3 Ocak’ta görülen ve ne olduğu henüz tam olarak belirlenmeyen deniz canlısına ilişkin görüntüler tartışma yarattı. 43 saniyelik videoda, kafası timsaha benzeyen bir deniz canlısının adeta bir yılan gibi hareket ederek sahil hattından uzaklaştığı görülüyor. Facebook’ta yayınlanan görüntüler, kısa sürede 150 binden fazla kişi tarafından izlendi. Olaya tanık olan birçok kişi, daha önce bu bölgede böyle bir canlı görmediğini dile getirirken bazı kişiler videodaki canlının İskoçya'nın Loch Ness Gölü'nde yaşadığı rivayet edilen Nessie olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

'DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK'

Sahilde görüntülenen dev deniz canlısına ilişkin görüntüleri, bölgeye balık tutmak için gelenlerin uğrak noktası olan ve balıkçılık ekipmanları satan bir mağaza çalışanları paylaştı. Paylaşımda, “Bu her gün göremeyeceğimiz bir şey. Bu sabah sahilde bir balina veya Loch Ness Canavarı görüntülendi. Daha önce bu bölgede böyle bir şey görünmemişti” ifadeleri kullanıldı.

Efsanevi canavar yeniden gündemde Bu sefer kilometrelerce ötede görüntülendi

Facebook’ta paylaşılan videonun altında onlarca kişi, görüntülerdeki canlının ne olacağına dair fikir yürütmeye çalıştı. Bazı kullanıcılar videoda yer alan canlının dev bir timsah olduğunu söylerken, bazıları ise görüntülerdeki canlının bir balina yavrusu olabileceğini dile getirdi. Sahil bölgesinde yüzen canlının timsah veya balina yavrusuna benzemediğini savunan bazı kullanıcılar ise denizdeki canlının Kuzey Karolina’dan kilometrelerce uzakta bulunan İskoçya’da yaşadığı rivayet edilen Nessie olabileceğini savundu.

Haberin Devamı

Binlerce kişi tarafından izlenen ve bin 400’den fazla yorum yapılan videodaKİ canlının bir timsah, yavru bir balina, büyük bir yunus balığı veya bir deniz ayısı olduğu tahmin ediliyor. Devasa canlıyı teknesiyle denize açıldığı sırada gördüğünü anlatan Kaptan Daniel Griffee, “Annesini kaybetmiş yavru bir balinaya benziyordu” şeklinde konuştu.

TARTIŞMALAR BİTMİYOR

Daha önce de birçok kişi tarafından Loch Ness Gölü'nde defalarca görüldüğü söylenen Nessie hakkında ortaya atılan iddialar çürütülmüş olsa da efsanevi canlının varlığına ilişkin tartışmalar hala devam ediyor. Loch Ness Canavarı ile ilgili ilk iddialar günümüzden BİN 500 yıl öncesine dayanıyor. İskoçya'da Hristiyanlığı yaymakla görevli İrlandalı misyoner Aziz Columba, M.S. 565 tarihli notlarında Loch Ness Gölü'nde yaşadığı ve insanları yediği iddia edilen bir canavardan bahsediyor.

Efsanevi canavar yeniden gündemde Bu sefer kilometrelerce ötede görüntülendi

Loch Ness Canavarı'nın günümüze kadar gelmesini sağlayan iddiaların kökeni ise 1933 yılına kadar dayanıyor. 2 Mayıs 1933'te Inverness Courier adlı yerel bir gazete Loch Ness Canavarı'nı gördüğünü iddia eden bir çifte dair yapılan haberler, insanların ilgisini bu bölgeye yöneltti. Haberin yayınlanmasından kısa süre sonra birçok kişi gazeteye ulaşarak canavarı gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

19 Nisan 1934'te İngiliz cerrah Colonel Robert Wilson tarafından basınla paylaşılan bir fotoğraf, büyük heyecan yarattı. Fotoğrafta bulunan devasa canlı, yıllardır tarif edilen Nessie ile uyumluydu. Uzun süre tartışma yaratan fotoğrafın düzmece olduğu yıllar sonra ortaya çıktı. 1994'te Christian Spurling, ölüm döşeğinde bir itirafta bulundu. Spurling, Loch Ness Canavarı düzenbazı olarak da bilinen üvey babasıyla her şeyi planladıklarını ve şaka yaptıklarını söyledi. Buna göre Spurling'in üvey babası fikri bulan ilk kişiydi. Spurling de kıvrımları olan küçük bir canavar figürü yaptı. Wilson da, göldeki bu hileye kanan ilk kişi oldu.

TURİZME KATKISI BÜYÜK

Varlığına ilişkin iddialar çürütülmüş olsa da Loch Ness Canavarı İskoçya turizmine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. 2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre efsanevi canlının bölge ekonomisine katkısı 33 milyon dolar. Bölgeye gelen turistlerin yüzde 85'inin önceliği ise Loch Ness Canavarı.

Efsanevi canavar yeniden gündemde Bu sefer kilometrelerce ötede görüntülendi

Haberin Devamı

Bölgedeki birçok turistik faaliyetin ana teması olan canavarın dev bir yayın balığı olabileceği değerlendiriliyor. Yayın balığı olarak da bilinen Avrupa'nın en büyük ikinci tatlı su balığının boyunun 4 metreye kadar ulaşabildiği biliniyor.

Yazarlar