Dünya Ekran süresi ergenleri az etkiliyor

Ekran süresi ergenleri az etkiliyor

07.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Oxford Üniversitesi’nin son araştırması, ekran önünde geçirilen sürenin gençlerin psikolojisini fazla etkilemediğini ortaya koydu

Ekran süresi ergenleri az etkiliyor

63 saat 31 saat..

Haberin Devamı

Oxford Üniversitesi, televizyon, videolar, ekran oyunları, bilgisayar, tablet, cep başında geçirilen zamanı ifade eden ekran süresinin ergenlik dönemindeki gençlere etkisine ilişkin yeni bir araştırmayı açıkladı. 17 bin gençle yapılan araştırmaya göre, uzun süre ekrana bakmak gençlerin psikolojisini etkilemiyor. Teknoloji kullanımının ergenlik çağındaki bir genci etkileyebilmesi için günde 63 saat 31 dakikadan fazla ekran önünde vakit geçirmesi gerekiyor.

Asıl içerik önemli

Psychological Science dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçları, ekran önünde aşırı vakit harcamanın gençlerin akıl sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik tartışmalarda yeni bir aşama. Royal College’da Pediatri ve Çocuk Sağlığı Bölümü’nde çalışan Dr. Max Davie, “Araştırma, çocukların ekrana ne kadar baktıklarını inceliyor. Tehlikeli içerik gençler ve sağlıkları üzerinde oldukça büyük etkilerde bulunabilir” diyor.